Demanen un any i mig de presó pels pressumptes torturadors de Grisito

Els tres joves de Manacor acusats de torturar i matar un moix al carrer d’Artà l’agost de 2020

 

Un any i mig (18 mesos), la pena màxima que contempla el Codi Penal per un delicte de maltractament animal, i la prohibició de tenir animals de companyia durant quatre anys. Això és el que ha sol·licitat L’Associació Balear d’Advocats pels Drets dels Animals (ABADA) pels tres joves que a l’agost del 2020 presumptament van torturar i matar un moix al carrer d’Artà de Manacor. La mort de Grisito, tal i com se’l va batiar, va provocar una commoció a la ciutat, i fins i tot 300 persones es van concentrar a la plaça Ramon Llull.

Els fets van passar la matinada del 8 d’agost del 2020, quan els tres acusats, tots majors d’edat i sense antecedents penals, es van trobar el moix al carrer Artà de Manacor. L’associació manté que els tres joves van fermar l’animal, el van agredir i el van torturar fins a arribar a treure-li un ull. Tot plegat li va causar la mort. Els joves es van escapar del lloc en ser descoberts per un testimoni.

L’associació considera que els fets són constitutius d’un delicte de maltractament animal i sol·licita una pena d’un any i mig de presó per a cadascun dels acusats, la pena més alta que preveu el Codi Penal. Demana també que se’ls imposi una inhabilitació especial per a l’exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals, i que se’ls prohibeixi tenir animals de companyia durant un temps de quatre anys.

 

Protesta convocada i altar improvitzat pel moix ‘Grisito’

 

El PP suspèn de militància als dos detinguts per la mort del moix a Manacor

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad