El fonoll marí torna a Porto Cristo després d’anys

La descontaminació provocada pel confinament torna una estampa ja quasi oblidada al moll

 

Feia anys, molts, que els veïnats de Porto Cristo no veien fonoll marí al moll. Una altra conseqüència agradable del confinament obligat que hem hagut de patir els darrers cinquanta dies, i que ha fet que la zona del port i el Riuet llueixin més transparents i nets que mai. “Segurament més d’un no sabia ni que n’hi havia”, explica l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC) al seu Facebook on publica aquesta fotografía del fonoll aferrat a una aigua lliure de la contaminació del trànsit diari de barques.

A més, però, la publicació ha suscitat un interessant debat entre veïnats i alguns regidors del propi ajuntament de Manacor, que proposen la instauració d’un nou model turístic que podria canviar la imatge de la costa mediterrània per tornar a dècades passades, on el paissatge era més important que els doblers. Així, el regidor local de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, comentava que “Potser ens hauríem de plantejar quin model turístic hem fomentat els darrers anys i quin marge de maniobra tenim al respecte”.

Per la seva banda, la regidora d’AIPC i veïna del Port, Antònia Llodrà, afegia: “No sé que ferem en acabar el confinament, supòs que serà una d’aquestes coses que mai ens possam tots d’acord. Sé el que a mi, personalment m’agradaria. Avui valoram moltes coses que fa uns mesos no els hi donàvem importància, la llàstima és que, com moltes vegades ens passa, aviat ho oblidam. Esper que aquests temps de reflexió pugui donar els seus fruits, però no ho veig clar”.

 

El confinament fa que l’aigua de Porto Cristo sigui més transparent que mai

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad