Manacor activa la grua municipal dos anys i mig després de comprar-la

El servei presentat avui mantindrà un reforç privat en previsió d’incorporar nous conductors

El nou servei municipal de grua ja està en funcionament a tot el municipi de Manacor. Aquest dilluns va prendre possessió el primer conductor, qui ja ha començat a realitzar les primeres tasques. La previsió és incorporar-ne un segon a partir del proper dia 6 de maig. Fa gairebé dos anys i mig que l’Ajuntament va comprar la grua, aturada des d’aleshores per distints problemes administratius. Un servei que fins ara el consistori tenia conveniat amb una empresa privada i que cada any rondava entre els 60.000 i 70.000 euros.

La grua municipal operarà en horari de 7 del matí a 9 del vespre, de dilluns a divendres. Això però no farà que es continui comptant amb un servei extern per cobrir accions extraordinàries. L’ajuntament ha especificat que els ciutadans podran sol·licitar el servei telefonant a la Policia Local al 971550063. L’Ajuntament de Manacor preveu augmentar progressivament aquest servei, fins a un màxim de quatre conductors.

El batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Policia Local, Mateu Marcé; i membres de la Unitat de Trànsit de la Policia Local, liderada pel subinspector Pere Taberner; a més del nou conductor, han presentat el nou vehicle aquest dematí al parc municipal, seu també de la comisaria de la Policia.

Actualment hi ha 65 cotxes i 14 motos i ciclomotors a les dependències del dipòsit municipal devora l’ecoparc de Manacor pendents de retirar, 16 vehicles a la via pública a la ciutat i Son Macià amb expedient d’abandonament, i 8 més en les mateixes circumstàncies a la zona costanera.

Segons explica el consistori, entre les tasques que durà a terme aquest nou servei municipal es troben la reorganització del Dipòsit Municipal de Vehicles, suport en tasques de senyalització viària i retirada de cotxes o furgonetes. Mateu Marcé ha assenyalat que el nou servei municipal de grua “suposarà reduir el temps d’espera dels ciutadans, a més d’una major agilitat per poder dur a terme determinades tasques, com ara la retirada de vehicles abandonats a la via pública que comptin amb un expedient d’abandonament obert.

Per la seva banda el batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat el compromís de l’equip de govern per posar en marxa aquest nou servei, que permetrà proporcionar una millor qualitat.

Si fins a 2022 retirar un vehicle amb la grua privada del carrers del municipi costava 70 euros cada vegada, ara la tarifa vigent és de 100 euros, amb variacions de preu si el servei és nocturn o si es tracta de cotxes o furgonetes de grans dimensions.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad