Nou Convent prepara 150 racions de caragols pel dia de Sant Marc

“I perquè ens hem hagut d’aturar, l’èxit ha estat tal que n’haguéssim pogut fer 250”

“Ens ha fuit una mica de les mans, però estam molts satisfets!” diu Xisca Alzamora mentre acaba de preparar-se pel jornal que vendrà. Ella és la madona i cuinera de la cafeteria Nou Convent, ben davant de l’Ajuntament de Manacor i que avui, dia de Sant Marc, ha preparat fins a 150 racions de caragols ‘beneïts’ i segons conta la tradició, bons per evitar problemes circulatoris o de reuma.

“Quan obrírem teníem clar que volíem cuinar plats mallorquins, així que els caragols hi havien de ser”, explica l’altra meitat de la parella, Pep Lluís Veny. Per això un de cada dos divendres en tenen de preparats dins el menú diari. “Però com que enguany Sant Marc cau en dijous ho hem avançat un dia”. I quin èxit!. De les 50 o 60 racions ‘normals’ que solen servir, aquesta vegada “havíem pensat fer-ne 100… però la cosa s’ha desbordat i arribarem a les 150”, afegeix Alzamora.

I sembla que fins i tot han quedat curts, perquè des de dilluns que ja no accepten cap altra comanda que els arribi per telèfon o en persona. No donen abasto, “si haguéssim dit que sí a tothom qui en vol en podríem haver fet més de 250!”. Sense oblidar que aquests caragols, com tota la vida, van acompanyats d’allioli casolà. I com que no en tenen la recepta gelosa, conten que han mesclat cinc litres de llet, deu d’oli i tres ‘cabesses’ d’alls.

La preparació

Cuinar tal quantitat de caragols, evidentment, no és una feina senzilla ni que estigui feta en dues hores: “Van començar ahir dimecres a les 9 del matí amb el sofrit, i no acabàrem fins passades les 21,30 del vespre”. Anem per parts: Què duu exactament el sofrit?; idò careta de porc, panxeta, llom del coll, lloré, ceba, tomàtiga, sobrassada i botifarró. No s’ha de frissar, s’ha d’esperar que sigui ben cuit. “Tot amb molt d’amor”.

Mentre això passa, els caragols (duits de Càrniques Sunyer) s’han de fer ben net “les vegades que facin falta fins que ho amollin tot”. Després d’això tot es mescla al mateix calderó (i dues olles més de reforç) i s’acaba de condimentar amb les herbes, la sal i el pebre que la cocció necessiti. Si no hi heu estat a temps, no passeu pena, el proper 10 de maig el Nou Convent en tornarà a tenir al menú.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad