Pàdel inclusiu pioner a Mallorca per enriquir usuaris, alumnes i jugadors

Manacor acull el Llevant Pàdel Tour, el primer torneig que inclou una jornada per a persones amb dificultats motrius, cognitives o amb problemes de salut mental

Que el pàdel pot ser un esport inclusiu i amb valors no n’hi ha massa dubtes. Que a més pot comportar un aprenentatge i una teràpia ideal per mesclar a usuaris amb capacitats diferents, monitors i jugadors normatius, ha quedat clar en la primera jornada del Llevant Pàdel Tour, el primer torneig de Mallorca que inclou una jornada especialment pensada per a persones amb dificultats motrius, cognitives o amb problemes de salut mental; perquè alhora que aprenen a jugar puguin mostrar les seves capacitats en una trobada tan pionera com enriquidora.

 

És per això que l’èxit ha marcat el matí d’aquest dijous a les instal·lacións del Padel Indoor Manacor, on el torneig amateur continuarà durant tot el cap de setmana fins a la disputa de les grans finals el diumenge. I és que en total la competició reuneix 176 parelles de tota l’illa, a més dels 60 usuaris d’Aproscom i Estel de Llevant (les dues associacions participants en la jornada inclusiva) i la trentena d’alumnes del cicle esportiu de la Cooperativa d’Ensenyament Es Lledoner de Felanitx. Aquests han estat els encarregats d’ensenyar-los les bases del pàdel, al mateix temps que també han participat en les distintes estacions muntades per a l’ocasió: des del joc adaptat de la Boccia fins el pàdel amb globus passant pel ball.

“És una gran forma de donar visibilitat a l’esport inclusiu, en aquest cas el pàdel, i que tots en sortiguem guanyant de l’experiència”, explica Xisco Olivares, un dels organitzadors conjuntament amb Xisco Acuñas, David Domínguez i Xavi Rodríguez; “Aquestes distintes estacions en que hem separat el dia, els ajuda a millorar la coordinació, el desplaçaments i una iniciació bàsica. Alguns no sabien què era el pàdel ni com es jugava, però això no es cap problema a l’hora de disfrutar-ho igual i passar gust”.

Combinar una part competitiva amb una altra per a la inclusió participativa i social, amb diferents activitats complementàries fa que sigui un torneig de referèccia a la zona del Llevant. “Per això no descartam obrir-ho en anys següents a escoles, per exemple. L’objectiu és fer-ne dos a l’any, un per març i l’altre després d’estiu, aquest exterior, entre setembre i octubre”, afegeix Olivares, qui recorda que tot va començar fa uns anys amb una trobada de rugby inclusiu amb 600 participants a la platja de Palma. “Volem que es converteixi en un esdeveniment destacat a la zona de Llevant, diferenciant-se de tots els que hi ha hagut fins ara en aquesta zona”, diu Xisco Olivares.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad