La Mostra de Teatre Escolar arriba amb 30 muntatges i 359 actrius i actors

La Mostra de Teatre ha editat enguany un programa en un format especial a mode d’exemplar de diari periodístic 

clica la imatge per veure el programa complet!

La XXXVIII Mostra de Teatre Escolar de Manacor ja ho té tot a punt per a aixecar el teló el proper 26 de març. En total, són 30 muntatges teatrals que comptaran amb la participació de 359 actors i actrius de fins a tretze centres educatius del municipi, sota la direcció de 9 directors i directores: Antoni Rosselló, Joan Antoni Sunyer, Salvador Miralles, Rosa Sunyer, Maria Magdalena Vives, Moli Quetglas, Jaume Gayà, Margalida Alajarín i Montse Amer. 

La XXXVIII Mostra de Teatre Escolar estrena enguany programa físic després d’anys sense, i ho fa en un format especial, emulant una publicació de premsa escrita que anuncia cada un dels espectacles que es podran gaudir del 26 de març al 20 de juny al Teatre de Manacor. 

Els infants que participen de la Mostra repartiren el passat cap de setmana els programes, vestits de repartidors de diaris, pels carrers principals de Manacor i Porto Cristo, aprofitant els actes en motiu de la IV Fira de les Dones. 

Una altra de les novetats d’enguany és la recuperació del Carnet d’Actor de la Mostra. Tots els actors i actrius que participen de la Mostra de Teatre d’enguany comptaran amb aquest carnet amb el que podran anar a veure qualsevol obra de teatre escolar per un euro la funció. L’objectiu d’aquesta iniciativa és alimentar el consum propi de la Mostra amb els mateixos alumnes que en formen part i que puguin conèixer totes les obres programades. 

Tant la recuperació del programa físic com del Carnet d’Actor són iniciatives que s’han duit a terme juntament amb els 9 directors i directores de la XXXVIII Mostra de Teatre, el que «pretén donar impuls a aquesta base del teatre a Manacor i que cada any en formin part més alumnes», assegura el delegat de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, Ferran Montero. 

El programa de la XXXVIII Mostra de Teatre Escolar de Manacor ret també homenatge a l’actor manacorí Joan S. Aguiló (1956-2024), un dels principals integrants dels Capsigranys, que participà en 13 dels 21 muntatges de la companyia i dedicà una part important del seu temps a dirigir diversos grups de la Mostra de Teatre Escolar, principalment alumnes de Sant Francesc d’Assís. 

Així mateix, la publicació recull també el testimoni de persones com el dramaturg i director teatral Miquel Mestre, el dramaturg i actor Antoni Gomila, el poeta Bernat Nadal, el director i actor Joan M. Albinyana i Laura Parera, que va participar de la Mostra de Teatre com a actriu durant sis anys. 

Finalment, el programa posa de relleu la trajectòria de Toni Gelabert (Manacor, 2000), un jove actor manacorí que començà la seva afició pel teatre a la Mostra i recentment ha participat en la sèrie argentina Argentina tierra de amor y venganza i properament estrenarà la nova producció d’IB3 Norats

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad