El cavall de trot i el corredor de Ginard ja són a la plaça des Cós

La imatge

Operaris de l’empresa Melchor Mascaró han començat avui a col·locar les figures que l’artista manacorí Llorenç Ginard va dissenyar abans de morir, i que representen un cavall de trot que estira un cabriol de competició, i un corredor que va per davant. Tot simbolitzant la mítica prova de l’home contra el cavall.

Tant el cavall com l’atleta, que per qüestions econòmiques en principi havien de ser de ferro però que finalment quedaran enllestits en bronze, han estats fabricats per una empresa especialitzada de Madrid, que primer va reproduir la peça mitjançant un model en tres dimensions, per després passar-la a cera i començar a partir d’aquí la fundició. Tot amb un cost inicial de 70.000 euros. Així mateix el projecte inclou una serie de marques al terra, també en bronze, que representen en línia recta els metres (de manera simbòlica i de deu en deu) a recórrer pels dos contrincants. Aquestes peces ja són a lloc tot esperant el retorn de les escultures des de Madrid.

Home vs cavall

La mítica prova de l’home contra el cavall, celebrada per darrera vegada fa tres anys a l’hipòdrom manacorí i amb l’atleta Joan Ros com a guanyador, ha tingut diverses fórmules, sempre amb una avantatge de metres en favor del corredor. Aquesta darrera cursa del 12 de setembre de 2020 es va plantejar de la següent forma: l’atleta del Club d’Atletisme Manacor, Joan Ros, havia d’intentar recórrer 400 metres (la distància d’una volta a una pista d’atletisme homologada) abans que el cavall completés el doble de la distància, és a dir 800 metres. Ritz du Bocage, un dels cavalls més ràpids de 2019, fou l’elegit, menat pel joquei Jaume Fluxà. Ros va arribar amb certa aventatge al final i va poder aturar el cronòmetre en un temps de 55,56 segons.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad