Quines zones de Manacor i Portocristo eliminen els contenidors i passen a ser porta a porta?

El porta a porta arriba al 50% als dos principals nuclis del terme

El proper 4 de març, un total de 2.384 habitatges de la ciutat de Manacor i 655 habitatges de Portocristo s’incorporaran al servei de recollida de residus porta a porta. D’aquesta manera, 5.509 habitatges totals de la ciutat i 2.555 habitatges del port comptaran amb aquest sistema de recollida selectiva, còmode i eficient.

A Manacor s’incorporaran les zones compreses entre la cara interna de l’avinguda del Ferrocarril, el passeig de Na Camel·la inclòs, i totes les travessies del carrer d’Artà fins l’avinguda de Baix des Cós (no inclosa) i el carrer de Menéndez Pelayo (tampoc inclòs). Pel que fa a Portocristo, s’afegeixen els habitatges compresos entre la zona del Riuet, carrer de Muntaner i carrer Bordils.

Aquesta ampliació, que se suma a les fases d’implantació iniciades l’octubre de 2019 i que s’han anat ampliant des d’aleshores, suposarà un increment del 43% a Manacor i un 29% a Portocristo, pel que el total d’habitatges dins zona porta a porta als dos principals nuclis del municipi arribarà gairebé al 50%. Així ho han anunciat en roda de premsa el batle de Manacor, Miquel Oliver; el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà; la delegada de Porto Cristo, Antònia Llodrà; i el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pascual.

“El canvi de model no seria possible sense les persones que cada dia a ca seva o al seu negoci prenen la decisió de separar correctament els residus, pel que arribar a tothom és fonamental”, ha assegurat el delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodà. “Provocam aquest canvi amb energia, empenta i amb passes fermes”, ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Es preveuen reunions informatives per a resoldre possibles dubtes, entre el 13 i el 28 de febrer a diferents espais de Manacor i de Portocristo. Així mateix, l’Ajuntament també preveu la instal·lació de punts informatius a la via pública les primeres setmanes d’implantació amb l’objectiu que la informació arribi al màxim de ciutadans possibles.

El sistema de recollida porta a porta es començà a implementar l’octubre de 2019 a la zona de Sa Torre de Portocristo i a tot el nucli de Son Macià. Paral·lelament, s’instal·laren els contenidors de matèria orgànica a Porto Cristo i s’Illot. El gener de 2020 es començà a implantar al centre de Porto Cristo i a l’abril al centre de Manacor. Al juny, s’instal·laren els contenidors de matèria orgànica a la zona de Llevant de Manacor. Al gener de 2021, contenidors de matèria orgànica a l’avinguda Portugal i al juny s’amplià a tot Manacor i a tota la zona costanera. A l’abril, s’amplià novament la recollida porta a porta a l’avinguda del Torrent i al carrer d’Antoni Galmés Folklorista. Finalment, pel febrer de 2023, a la barriada de Fartàritx de Manacor.

Cal recordar que el canvi de model en la recollida ha vengut acompanyat des de 2020 amb la introducció d’una tarifa reduïda adreçada a particulars, establiments i empreses, amb la qual es bonifica la bona pràctica del reciclatge tant en zona de contenidors com en zona de recollida porta a porta, dels 169 de la tarifa general als 114 euros. La campanya d’adhesió a la tarifa reduïda d’aquest 2024 està oberta a noves sol·licituds fins dia 29 de febrer.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad