L’obertura d’un solar dobla les places d’aparcament de l’Hospital de Manacor

Passarà de les menys de 400 actuals a les 1.000 totals previstes un cop acabi la segona fase d’ampliació

El canvi d’imatge de l’hospital de Manacor cada cop és més palès. Mentre les obres de la segona fase avancen a bon ritme, la conselleria de Salut ha decidit obrir els terrenys annexos a l’actual aparcament per solventar el col·lapse i la manca de places, evident a segons quines hores punta durant el dia.

D’aquesta manera i a manca d’una serie de tràmits administratius, ja es permet l’estacionament a un solar de 4.000 metres quadrats que fa més d’un any ja va adquirir l’Ajuntament de Manacor i que posteriorment va cedir a l’IB Salut, amb la finalitat que pugui servir com a complement a les places previstes un cop l’ampliació del centre hospitalari estigui llesta.

Segons ha explicat avui el director de gestió de l’hospital de Manacor, Xisco Moranta: “Els terrenys ja estan cedits per part del consistori, estan adjudicats però pendents de la requalificació d’usos per part municipal i de l’assignació pressupostària de la Conselleria per l’avantprojecte”. És a dir per a l’urbanització, l’asfaltat i adequació definitiva dels nous aparcaments, que habiliten ja “entre 300 i 400 places” extra a les 300 i busques que hi havia en aquests moments. “A més es farà de tal manera que la circulació interior sigui molt més amable i menys problemàtica”, afegeix Moranta. Quan les obres de l’edifici ambulatori acabin l’hospital tendrà fins a mil places d’aparcament.

Així mateix el nou gerent de l’hospital comarcal, Ignasi Casas, ha fet una repassada a l’actualitat dels serveis de centre, i ha apuntat per exemple, les dificultats que pateixen a l’hora de contractar professionals de determinades especialitats, el que dificulta els torns i les guàrdies, que s’han de cobrir amb professionals d’altres hospitals com el de Son Espases o Son Llàtzer. Entre les especialitats no del tot cobertes estan Anestèsia, Pediatria, Medicina Interna o Radiologia.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad