El professor Biel Barceló, nou president d’honor de la Institució Alcover de Manacor

La Junta Rectora l’ha elegit per unanimitat

L’il·lustre professor manacorí, Gabriel Barceló, precursor de l’Escola de Mallorquí als anys setanta i un dels principals alcoveristes de tots els temps, ha estat elegit President d’Honor de la Institució Antoni Maria Alcover. Al llarg de la seva vida, Barceló ha realitzat nombroses investigacions per tal de descobrir algunes facetes inèdites del canonge de Santa Cirga.

En destaquen especialment la publicació de diversos epistolaris familiars o l’homenatge anual amb motiu del seu naixement des de fa gairebé cinquanta anys. Per això, tot seguint el seu exemple, cada dia 2 de febrer s’han promogut ofrenes florals, contades de rondalles, conferències, presentacions de llibres i actes diversos. A més a més, Barceló Bover fou un dels impulsors de la creació de la pròpia Institució Alcover i, d’aleshores ençà, ha estat membre de la Junta Rectora.

L’article 14è dels estatuts de la Institució Pública Antoni M. Alcover precisament contempla la figura d’un President d’honor, “elegit per la Junta Rectora, i que formi part de la mateixa, amb veu i sense vot”. D’aquesta manera, i a proposta de l’Associació d’Amics de la Institució Pública, ha estat nomenat per unanimitat. El batle de Manacor, Miquel Oliver, com a president de la Junta ha comunicat el nomenament a Gabriel Barceló. Oliver destaca que “la feina de Gabriel Barceló ha estat crucial per promoure la consciència i l’interès envers la figura d’Alcover, ajudant a mantenir viva la seva memòria i la seva influència en la cultura catalana”.

L’Associació d’Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover remarca “l’estima que Barceló ha mostrat cap a la figura d’Antoni M. Alcover i tota una vida dedicada a divulgar la seva figura”, el que el fan mereixedor del nomenament amb aquest càrrec honorífic que fins aquest moment no s’havia ocupat mai.

La gerent de la Institució, Amàlia Salas, per la seva banda, assegura que “la seva feina ha estat fonamental per preservar, estudiar i difondre el llegat de Mossèn Alcover, una tasca que ha contribuït a la preservació de la identitat i la llengua catalana a través de la difusió de la figura d’Alcover”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad