Veïns de Portocristo reclamen una ruta pública ‘perduda’ cap a Cala Mendia

Critiquen la inoperància de l’Ajuntament de Manacor i la manca de manteniment continuat

Veïnats de Portocristo han sol·licitat a l’Ajuntament de Manacor la netaja i el manteniment de l’antic camí ‘perdut’ que duia des de Portocristo fins a Cala Mendia. Aquest camí és transitable en gran part del seu recorregut, no obstant això, en el tram final, la vegetació abundant d’ullastres i mates n’impedeixen el pas. A cada banda, la ruta està vorejada per parets de pedra. “Es tracta d’un camí ben antic, que ja es pot veure bé a les imatges fotogràfiques de l’IDEIB entre 1956 i 2018, respectivament”, diu el grup veïnal.

Expliquen que des de 2021 que reclamen la intervenció municipal sense èxit: “Teníem dubtes de la titularitat del camí, però hem trobat docuemntació de l’Ajuntament on apareix el camí esmentat i està catalogat com a camí municipal” amb la denominació de camí de Cala Mendia. Aquest camí parteix de la carretera que connecta Portocristo i Porto Colom (a l’altura del desviament cap a Son Mas de la Marina, que comunica amb Es Rafal Pudent) i desemboca pràcticament al costat de la platja de Cala Mendia.

“Per tant, sol·licitam que l’Ajuntament procedeixi a la seva neteja per fer-lo transitable pels ciutadans i que en faci el constant manteniment. Evidentment, ens referim només a peu o en bicicleta, i sempre impedint el pas a cotxes i motos”. Demanen també que la neteja sigui “molt respectuosa amb el medi ambient” de la zona. “Volem un pas, no una autopista. Aquesta neteja no implica una gran despesa, per tant no és excusa per no fer-la. És un camí municipal, per tant els ciutadans tenim dret a gaudir-lo i emprar-lo”, recorden.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad