El Govern vol reactivar el concurs de disseny del moble de Manacor

El conseller d’Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, i la directora general d’Indústria i Polígons Industrials, Ingrid de la Fuente, han visitat aquesta setmana les instal·lacions i l’equip humà que fa feina al Centre Tecnològic Balear de la Fusta (CETEBAL) de Manacor, associació que compta amb una llista d’entitats promotores encapçalada pel Govern Balear i per l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI).

Durant l’encontre, el conseller ha incidit en que un dels objectius prioritaris del Govern és donar resposta a demandes històriques de llocs de feina de difícil cobertura, com ara els de personal qualificat en l’àmbit de la fusta i elaboració de mobiliari «mitjançant ofertes específiques de formació professional convocades i subvencionades pel SOIB».

Així mateix, la directora general, Ingrid de la Fuente, ha assegurat que s’han posat les bases per recuperar el concurs de disseny industrial del moble per donar impuls i visibilitat a les empreses que treballen la fusta a les illes i ha recordat que «les ubicades a polígons industrials, així com les pimes del sector, tenen a la seva disposició altres ajuts dissenyats amb l’objectiu de fomentar l’ús de les energies renovables i l’eliminació del fibrociment per lluitar contra el canvi climàtic i facilitar el camí cap a la transició energètica».

Segons ha explicat el conseller, «des del Govern apostam i treballam sense pausa per impulsar el teixit industrial de les Illes; i en el cas concret del sector de la fusta i el moble, tan important per a l’economia balear i a la vegada necessari per al desenvolupament turístic, hem donat passes endavant per donar resposta a les demandes i necessitats expressades pels seus representants. Per tal motiu, hem llançat una convocatòria d’ajudes de prop de més de 7 milions d’euros adreçada a tots els sectors industrials per fomentar la seva modernització i digitalització així com el desenvolupament de grans projectes industrials a les Balears».

Alejandro Sáenz de San Pedro i la directora general, Ingrid de la Fuente, han recorregut les diferents estàncies de l’edifici que alberga el CETEBAL, amb el seu president, Pep Riera; la seva directora, Marta Mesquida; amb el president de la Federació de la Fusteria de Balears i de UNEMADERA, Pedro Payeras, i el president de l’Associació del Polígon de Manacor, Domingo Martí, amb els quals han mantingut una reunió posterior.

Es tracta d’unes convocatòries creades per la Direcció General d’Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, emmarcades en el Pla d’Inversions per a la Transició Energètica de les Illes Balears (PITEIB), que contemplen la implantació d’instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable; instal·lacions d’autoconsum col·lectiu amb o sense emmagatzematge elèctric; l’impuls de sistemes de vehicle compartit; l’adquisició de vehicles llançadora zero emissions, o les instal·lacions centralitzades de producció d’energia tèrmica amb fonts renovables destinades a la climatització i/o aigua calenta sanitària.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad