L’hospital de Manacor agilitza els matrimonis de pacients pal·liatius o terminals

L’Hospital de Manacor ja permet que els pacients terminals que així ho sol·licitin es puguin casar, sense haver de fer primer els tràmits burocràtics que es requereixen en tot procés matrimonial civil. D’aquesta forma és un jutge qui després determina si l’enllaç és vàlid i legal amb una comprovació posterior.

El Servei d’Atenció a les Persones de l’hospital comarcal ha posat en marxa un projecte d’humanització perquè aquells pacients pal·liatius o terminals del centre puguin complir el seu desig de contraure matrimoni amb la persona estimada.

Segons expliquen responsables de l’hospital manacorí “el projecte neix de les experiències viscudes per les treballadores socials que fan feina a les plantes hospitalàries amb aquests tipus de pacients”. És així com des del Servei d’Atenció a les Persones es facilita a tot aquell pacient que ho sol·liciti, la celebració d’un matrimoni civil durant el seu ingrés. “En tenir aquesta sol·licitud cursada es contacta amb el jutge de guàrdia, el qual fa efectiu el matrimoni, tant de manera presencial com per mitjà de videoconferència, sempre amb la col·laboració de dos testimonis de les noces.

Aquest matrimoni civil ‘in extremis’, com ho denomina el propi centre hospitalari, té la curiositat que segueix un procés revertit pel que fa al procés burocràtic; és a dir, que primer es duu a terme el matrimoni i després el jutge dictamina si és legal o no, en funció de l’estat civil dels contraents.

“Per això mateix, la celebració matrimonial catòlica no és possible en aquestes situacions en què es requereix rapidesa, ja que els contraents han d’aportar la documentació del seu estat civil i la fe de baptisme abans de la consagració del sagrament, o cinc testimonis que testifiquin que els contraents estiguin batiats”, diuen des del centre.

Les noces es duen a terme a la mateixa habitació on el pacient o pacients es troben ingressat i l’hospital regala als contraents un ram de flors seques i un pergamí amb un poema d’amor del català Miquel Martí i Pol.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad