Les Rondalles fetes neules que es poden veure a Manacor

Les rondalles de Mallorca es converteixen en neules de la mà de l’artista de Moscari Macià Tugores. Una exposició, comissariada per Bàrbara Llinàs, que es podrà visitar fins el 22 de desembre a la Institució Alcover.

“Fa set anys que vaig començar a elaborar neules perquè a Moscari les monges ja no hi eren, s’anaven trencant i de cada cop en teníem menys. Per això, me vaig posar a fer neules per engalanar l’església. Un any vaig copiar les de les monges, després vaig copiar les de pobles veïns… però va arribar un punt que vaig pensar que havia de fer neules de totes les esglésies de la Part Forana”.

“La passa següent, com que m’agraden molt les rondalles, fou copiar els dibuixos i convertir-los en neules”, desgrana Tugores. “Gaudeixo fent-ho”, confessa. En total, la mostra està formada per 474 neules de rondalles. Vaig estar mig any a elaborar-les”. “Les vaig crear l’any passat i les vaig exposar en un casal de Moscari, però la mostra va passar desapercebuda. Els de Manacor la van visitar i enguany l’han duita aquí”.

L’artista neuler confessa ser autodidacta. “Vaig començar amb tisores però després me vaig passar al cúter però al final un amic que és cirurgià em va regalar bisturí”, revela. “Totes porten el seu procés, el més difícil és posar el dibuix a la neula, la resta només és retallar. Ens conviden a impartir tallers, qualsevol persona ho pot fer, només requereix tenir paciència perquè les presses no són bones”, explica. Cada any 500 noves neules decoren l’església de Moscari. Enguany a la seva localitat també hi haurà una exposició que s’inaugurarà el divendres. Així ha transformat 130 edificis religiosos de Palma en neules. Gràcies a la seva destresa esglésies, convents i monestirs de Ciutat lluiran aquest Nadal en forma de neula.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad