Manacor no permetrà de moment reconvertir locals en habitatges o dividir unifamiliars

L’Ajuntament es desmarca del nou Decret Llei aprovat pel Govern que també permet aprofitar terrenys d’equipament públic i privat per fer-hi vivendes

L’ajuntament de Manacor ha decidit desmarcar-se de les noves lleis urbanístiques establertes pel Govern, i no obrirà la possibilitat de permetre temporalment facilitar la reconversió de locals existents en habitatges; la modificació de la densitat d’habitatges o facilitar la divisió d’habitatges unifamiliars entre mitgeres; el canvi d’ús i aprofitament en terrenys qualificats d’equipaments públics i privats per construir habitatges o la possibilitat de dur a terme actuacions per permetre créixer en altura a edificis existents per construir-hi habitatges.

El consistori manacorí acorda així suspendre l’aplicació de quatre Disposicions Addicionals que interfereixen en el que estableix el Pla General municipal i encetarà un procés de participació ciutadana. Així ho ha acordat el ple municipal aquest dilluns vespre de tal manera que suspèn l’aplicació de diverses disposicions addicionals del Decret Llei 6/2023, de mesures urgents en matèria d’habitatge aprovat el passat 3 d’octubre pel Govern de les Illes Balears. En base a aquest acord, idò, no aplicarà les Disposicions Addicionals 17, 18, 20 i 21 de la Llei 12/2017, d’urbanisme autonòmica.

L’acord, pres arran d’una moció presentada pels Grups municipals MÉS-Esquerra, PSIB-PSOE i AIPC-SyS, explica que el municipi de Manacor disposa d’un planejament urbanístic que ha estat aprovat recentment i que entrà en vigor el passat 1 de gener de 2022 i que el Decret Llei 6/2023 interfereix de manera important en les normes urbanístiques del Pla General “sense que ni els representants municipals ni la ciutadania hagin pogut fer una anàlisi profunda de les seves implicacions”, ha exposat el batle de Manacor, Miquel Oliver.

“El decret promou uns usos que poden posar en perill la convivència de les persones que viuen al municipi, en tant que es permetria augmentar la densitat d’habitatges i per tant d’habitants”, sosté. “La tramitació del decret llei ha furtat la tramitació parlamentària ordinària i, per tant, no s’ha donat l’oportunitat a la ciutadania de poder presentar propostes al text”.

Per la seva banda la portaveu del grup socialista, Núria Hinojosa, ha manifestat que “tal i com està redactada, la norma pren al poble la capacitat de decidir on créixer en alçària, on fer canvis d’ús de locals a habitatges, decidir si canviam un equipament esportiu per una nova promoció immobiliària, quin ha de ser el creixement futur en nombre d’habitants del nostre municipi, o decidir si volem que els hotels es converteixin en blocs d’habitatges”.

En aquest sentit, i atès que el Pla General ha estat aprovat recentment i inclou un model de convivència que fixa el nombre de persones que es permeten a les diferents zonificacions, l’Ajuntament ha acordat suspendre l’aplicació parcial del Decret Llei 6/2023 de manera temporal fins que hagi finalitzat un procés de participació ciutadana que permeti copsar-ne les aportacions sobre aquest assumpte. Una vegada hagi finalitzat aquest procés, es tornarà a adoptar l’acord plenari pertinent.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad