La felanitxera Amàlia Salas és la nova gerent de la Institució Alcover

Amàlia Salas (Felanitx, 1984) ha pres possessió aquest dimarts davant el batle de Manacor, Miquel Oliver, com a nova gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover. Llicenciada en Història de l’Art  Màster en Patrimoni Cultural: investigació i gestió per la Universitat de les Illes Balears ha exercit des de 2021 com a gestora de la Fundació Cosme Bauçà de Felanitx exercint tasques de de programació d’esdeveniments i activitats, catalogació, creació del programa educatiu per escolars i la seva posada en pràctica i visites per públic general. Salas compta amb una trajectòria professional sòlida vinculada al món cultural de Mallorca. 

Salas pren el relleu de Cristina Duran, l’anterior gerent de la Institució, amb el repte de consolidar la tasca feta i impulsar la casa gran de la cultura manacorina i catalana com a espai de coneixement. 

La Institució Pública Antoni Maria Alcover va néixer el 1999 i des de l’any 2010 té la seu al carrer Pare Andreu Fernández número 12 de Manacor. Han dirigit la Institució Magdalena Gelabert (2004-2017), Bàrbara Sagrera (2017-2020), Joan Sitges (2021) i Cristina Duran (2021-2023). 

La comesa de la Institució és divulgar la vida i l’obra d’Alcover, mantenir viu el seu llegat i donar a conèixer la seva ingent tasca. Així mateix, forma part d’aquest objectiu donar suport a la investigació i a la recerca sobre qualsevol dels punts d’interès que pot suscitar la figura d’Alcover, així com també l’organització d’activitats culturals que ajudin a promoure i difondre la llengua i la cultura catalanes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad