Vox Manacor: “lluitarem legalment per llevar les pintades de Porto Cristo”

Esteve Sureda, portaveu de Vox a Manacor, ha denunciat novament el que ja el molestava durant la campanya electoral i ha assegurat que si l’Ajuntament no ho fa “legalment tramitarem i lluitarem per llevar-les”. Sureda es refereix a dos murals situats a dues de les façanes de l’IES Porto Cristo i on que es poden veure a dues al·lotes i a dos al·lots besant-se. “Són pintades que només cerquen l’adoctrinament dels alumnes” diu el líder local de la formació dretana que diu que la cosa és urgent “ara que acaba de començar el curs escolar”.

“Jo mateix som pare d’al·lots i crec que hi manquen representats altres col·lectius”, diu Sureda en relació a parelles heterosexuals amb fills “monges o capellans”. “Vagi per davant que no som contrari a cap col·lectiu, ens al contrari, però trob que un institut no és un lloc adient. És només en favor d’uns i en contra d’uns altres”ha afegit.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, va ironitzar sobre la manca de concreció en els termes de la demanda de Vox durant el ple d’aquest dilluns vespre. “No tenim constància de cap pintada vandàlica. Quan n’hi ha el personal de Medi Ambient ens informa… i no tenim constància de cap grafit nou”. Oliver, continuant amb el comentari, va recordar que “sí que durant la passada jornada electoral la Policia Nacional ens va informar d’una pintada a l’IES Manacor que deia ‘que te vote chapote’, que es va llevar de seguida i després va tornar a aparèixer precisament a l’institut del port”.

Murals, no pintades

Per altra banda la regidora d’Educació i Serveis Socials, Carme Gomila, va clarificar que “no són pintades sino murals fets per dones manacorines i mallorquines que mereixen un respecte. No és cert que vostès respectin tots els col·lectius”. Gomila va recordar que ambdos foren elaborats el dia de l’orgull LGTBI+ de 2022 (per l’artista Catalina Julve) “precisament per visibilitzar totes les realitats que existeixen a Manacor, perquè a lo millor si de joves ja hi haguessin estat, per a molts la vida hagués pogut ser més fàcil i senzilla perquè haguessin tengut referents”.

La regidora manacorina va insistir en que “a que a les sigles LGTBI no hi veu la H d’heterosexual?, això és perquè és el ‘normatiu’ que ja estat representat dins la societat a pel·lícules, llibres i dins tot l’imaginari col·lectiu. Dignifica un deute històric de discriminació”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad