L’Ajuntament activarà aquest mes les càmeres ZPR

Després de més de dos anys d’espera l’ajuntament de Manacor ja té les càmeres de vigilància que s’han de col·locar a cada una de les entrades a la Zona de Prioritat per a Residents (ZPR) del centre de Manacor, per tal de controlar de manera més eficient si els vehicles que hi entren efectivament tenen permís de pas, d’aparcament o són residents a la zona.

Avui dimarts els regidors de Mobilitat, Mateu Marcé i de Medi Ambient, Sebastià Llodrà (tots dos de Més-Esquerra) han anunciat que les 9 càmeres s’instal·laran i comenceran a funcionar “abans que acabi setembre”. Segons Llodrà “és evident que abans hi haurà un periode curt d’informació i de pedagogia”, però que ben prest faran la seva funció.

En total són 9 unitats que han costat aproximadament 150.000 euros i que “no filmaran sino que llegiran caràcters”, és a dir les lletres i els números de les matrícules dels vehicles, que es confrontaran amb el llistat que la Policia Local, encarregada del control i obertura dels expedients sancionadors, tendrà en tot moment.

Sancions

Una de les preguntes i dubtes més recurrents per part dels manacorins que no viuen a la zona ZPR i que per tant en principi no poden accedir ni estacionar al seu interior, té a veure amb les conseqüències d’infligir l’ordenança municipal que regula el pas a aquest nou espai delimitat.

Accedir a la zona sense autorització, superar el temps màxim d’estacionament permès en les àrees regulades (on abans hi havia places de zona blava i que ara passaran a ser rosades, més barates i amb rotació obligatòria cada entre 45 i 60 minuts) o realitzar operacions de càrrega i descàrrega en espais no habilitats; a més, és clar de no respectar la prioritat dels vianants o circular a més de 20 quilòmetres per hora. Totes elles tindran una sanció econòmica de 100 euros.

Serà causa d’una infracció greu, o bé la reincidència en tres ocasions en alguna de les lleus, o el fet de dificultar o impedir el treball de control i vigilància en l’ús de la ZPR. Per a elles hi haurà una multa de 200 euros. Mentre que s’imposarà una multa de 500 euros per vulneracions de més gravetat, com acumular-ne dues greus o falsejar documentació per obtenir una autorització.

Al principi la facultat per estendre sancions serà exclusivament de la Policia Local, els agents comprovaran en qüestió de segons si la matrícula del vehicle correspon efectivament amb la d’un resident, un propietari o arrendatari d’una plaça de garatge o si es tracta d’un conductor que disposa de l’autorització necessària. Un procediment que s’agilitzarà amb l’ús de les càmeres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad