La Fira de Setembre ja és aquí

La Fira de Setembre tendrà lloc el proper diumenge 17 de setembre a la plaça de sa Mora, el carrer de Lleó XIII i la plaça de Sant Jaume.

La Fira de Setembre de Manacor està a punt de tornar, i enguany ho fa amb una proposta renovada que respon a les peticions dels comerciants locals i a un canvi de model plantejat pel nou equip de govern. Júlia Acosta, delegada de Fires de l’Ajuntament, ha destacat els canvis que s’han incorporat a l’esdeveniment. «La proposta d’enguany incorpora canvis que responen a les demandes de diversos comerciants de la zona», ha apuntat. «Els darrers anys, la Fira de Setembre havia crescut fins a esdevenir una espècie de mercat molt gran, i molts reclamaven una oferta més especialitzada», ha afegit la delegada de Fires. En aquest sentit, s’ha reestructurat l’oferta amb l’objectiu essencial de prioritzar l’artesania, el producte local i la gastronomia, oferint una experiència més autèntica i única als visitants.

La Fira de Setembre de Manacor està programada per al diumenge 17 de setembre de 2023, i es durà a terme des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. L’esdeveniment se celebrarà a la plaça de sa Mora, el carrer Lleó XIII, que es convertirà en l’epicentre de l’artesania i els productes locals, i la plaça de Sant Jaume. Les paradetes artesanes oferiran una àmplia gamma de productes únics i creatius.

La plaça de sa Mora esdevindrà el punt de trobada per als amants de la gastronomia, amb una selecció de plats locals i tradicionals amb l’objectiu de satisfer el paladar dels visitants.

Els assistents a la Fira de Setembre també podran gaudir d’animació de carrer que omplirà de vida el matí. Els més petits de la casa tendran el seu espai especial a la plaça de Sant Jaume, on es muntaran jocs infantils perquè els infants puguin passar un dia ple de propostes divertides.

El capvespre, a partir de les 17.30 h, la plaça de sa Mora es transformarà en una pista de ball de swing, on tots els amants de la música i el ball podran gaudir d’una ballada a peu de carrer.

Un altre dels punts destacats de la fira serà el dissabte vespre, coincidint amb el concert a benefici de l’Associació ELA Balears, on es disposarà de paradetes de menjar que seran muntades per AMIPAS de centres educatius, així com bars i restaurants del municipi. Aquesta iniciativa cerca enriquir l’oferta gastronòmica i promou l’associacionisme local. Les tapes estaran disponibles a un preu popular de 2,5 euros, i els fons recaptats a la barra de begudes del concert es destinaran a l’Associació ELA Balears.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat la «passa valenta» de l’Ajuntament en aquest canvi de model per a la Fira de Setembre. «Especialitzar la fira i ser molt més curosos amb la tipologia de fira i de firaires és un repte, però era necessari», ha assenyalat. A més, ha posat l’accent en les propostes per als infants per fer de la fira una oportunitat per a les famílies.

Oliver ha afegit: «la Fira de Setembre ha tengut diferents fases, però era la que més necessitava un replantejament de concepte. Volem donar al producte local i a l’artesania la importància que mereixen i per això convidam a tothom a gaudir d’aquesta renovada experiència en un nou espai de la ciutat com és el carrer Lleó XIII», al que ha advertit que encara manquen els darrers detalls.

La Fira de Setembre de Manacor és una cita destacada a la ciutat, i amb aquests canvis, es cerca proporcionar una experiència encara més enriquidora per als visitants. S’espera que la gent respongui a aquests canvis i tant Oliver com Acosta han convidat convidam a tothom a unir-se a les propostes de dissabte i de diumenge.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad