Demanen dos anys de presó per espoliar un jaciment aquàtic a Porto Cristo

Per espoliar el jaciment arqueològic aquàtic de ‘ses llumetes’ i endur-se peces d’un vaixell enfonsat del segle I.

L’acusació pública sosté que el submarinista es va apropiar de tres peces de plom i una de ceràmica del vaixell del segle I dC. que va naufragar a la costa carregat d’àmfores, llums, vi i oli, emprant un detector de metalls, malgrat l’advertència expressa de no poder-lo utilitzar.

El submarinista alemany va ser detingut per la Guàrdia Civil el 30 de gener de 2019, quan sortia de l’aigua amb tres peces de plom i una de ceràmica que pertanyien a l’embarcació descoberta als anys 50.

L’acusat ha fet servir tot tipus d’arguments basant-se en el ‘suposat’ abandonament del restes: “Vaig trobar els trossos de metall i la peça de ceràmica al costat de la platja”, va excusar-se davant la jutgessa del tribunal de lo Penal número 2 de Palma, reconeixent fins i tot que: “Un parell de mesos abans vaig ser a la platja i un policia me va explicar que 50 metres més enllà de la riba hi havia un esquelet d’un vaixell i que no hi podíem anar amb aparells detectors de metall. Ens va dir que podíem cercar fins que l’aigua ens arribés al coll”.

L’agent de la Guàrdia Civil que va fer una inspecció ocular al vaixell un dia després i va trobar a faltar monedes i claus del vaixell romà i que s’havien causat danys irremeiables al restes: “Allò estava aixecat i destrossat”, va assegurar l’agent.

Per la seva banda, el pèrit de la fiscalia ha assegurat que “Els claus que vaig examinar formen part de l’estructura del vaixell. Si s’haguessin desprès estarien tallats a trossos. Fer els forats, extreure aquestes peces i danyar el jaciment d’època romana és un espoli”. Ses Llumetes ha estat objecte d’espolis continuats al llarg de les dècades.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad