Porto Cristo estrena barques com les del Retiro

Una empresa local lloga cinc embarcacions perquè els turistes i els veïns puguin gaudir de la zona humida. Han estat fabricades a les mateixes drassanes que les del Retiro de Madrid

L’horabaixa és plàcid i amb prou feines passen cotxes pel pont de fusta del Riuet. L’aigua aixecada pels rems i el sol baix componen una escena bucòlica. Com si fos un canal venecià o de l’estany del parc madrileny del Retiro, la zona humida del port romà de Porto Cristo ja té el seu propi servei de barques recreatives pel disfrut turístic i veïnal. Un embarcador amb petites embarcacions verdes dóna la benvinguda a la idea de Miquel Fullana (Manacor, 1973), un emprenedor que ha vist una oportunitat a la zona d’albufera.

“Vivia aquí al costat del Riuet i sempre pensava que aquest espai estava infrautilitzat i que tenia moltes possibilitats per crear alguna cosa interessant que fes que es posés en valor tota la flora i fauna que té i que no sol ser visitada”, explica Fullana des de la terrassa on guarda, al final del dia, tots els elements de Cocori Boats, una nova fórmula per omplir de vida un lloc que per la seva falta de profunditat no permet l’arramament ni la circulació d’embarcacions d’esbarjo familiars, com les que copen l’altra banda del pont del Riuet.

Un oasi dins de la concentració del club nàutic i els amarratges públics de PortsIB, que consta de cinc bots nous fets de fibra de doble casc, amb els seus respectius rems de fusta, “comprats a la fàbrica Venturi, la mateixa que elabora els del Retiro de Madrid. És irònic que un mallorquí vagi a la capital a comprar vaixells”, reflexiona somrient Fullana, que afegeix que s’ha tengut molt en compte la seguretat: “són embarcacions insubmergibles. És a dir que encara que s’omplin completament d’aigua no se n’enfonsen”.

De fet el canal, d’uns 20 metres d’amplada per uns 400 de llargada i que forma part de la desembocadura del torrent de na Llebrona, fa temps que no ha estat dragat, per la qual cosa el seu llit no té prou profunditats per cobrir a una persona adulta. Té un calat de 70 centímetres de mitjana, entre 1,30 i 1,40 metres a la part més profunda i sols 25 centímetres ja prop del final. Unes boies vermelles delimiten l’espai per on les barques poden circular lliurement.

“L’antic port romà és una zona verda que durant molts anys havia estat el femer de Porto Cristo, malgrat tot el seu potencial. Consider que té un valor turístic i paisatgístic afegit que s’ha de preservar”, diu Fullana, que recorda que fa uns mesos voluntaris van fer una jornada de neteja del fons per eliminar qualsevol material perillós. “Estam netejant i adequant la zona de forma desinteressada així que quan veim alguna cosa que no està bé la llevam. L’ajuntament de Manacor també col·labora de manera activa”.

Aquest dissabte capvespre diverses famílies ja gaudien del passeig marítim pel Riuet, obert de moment de dilluns a diumenge de 10 a 20 hores, i fins que aguanti la calor i el bon temps. “És una manera ideal de fomentar el turisme sostenible i ecològic. Són barques sense motor que no contaminen ni fan renou. No molesten els veïns de les cases properes i s’integren perfectament a la natura”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad