Més del 70% de treballadors de l’Hospital hi van amb transport privat

Els problemes de manca de places d’aparcament que afecten el pàrquing de l’Hospital de Manacor ve provocat per distintes causes. L’inici de les obres d’ampliació del centre i les feines de col·locació d’una coberta solar que afectarà a bona part de l’espai existent, fan que durant bona part del matí trobar un lloc on deixar el cotxe sigui, pràcticament, missió impossible.

Assumit això, un estudi intern realitzat pel propi hospital comarcal en el moment de començar les obres del pla director, revela una dada tan interessant com preocupant, i és que més del 70% dels més de 1.000 treballadors que diàriament fan feina al centre, arriben (i aparquen) a l’hospital en vehicle privat, el que encara fa que l’embós empitjori.

A més, bona part d’aquest 70% hi deixa el cotxe abans de les 8,15h, o sigui que quan arriba l’hora punta de les consultes externes, que és quan estadísticament més s’omple l’hospital, a l’aparcament ja no quedin places lliures.

Sebastià Llodrà, regidor responsable de Mobilitat de l’ajuntament de Manacor explica que “a un món ideal al pàrquing només hi haurien d’aparcar les persones amb problemes de mobilitat o les que realment ho necessitessin, i més tenint en compte que molts treballadors i pacients arriben des de llocs on hi ha una bona connexió de transport públic”.

Per això, a part de posar en contacte Transports Públics de les Illes Balears (TIB) i Hospital de Manacor perquè trobin solucions adients i cedir a la conselleria de Salut dos nous solars per ampliar la zona d’aparcament, l’Ajuntament estudia demanar a TIB la col·locació d’una caseta d’emissió de noves targetes de transport al propi centre sanitari, i així conscienciar més als treballadors.

“No pot ser que hi hagi gent que es gasti 300 euros mensuals en benzina quan podrien arribar a Manacor des de Palma en tren de franc”, en referència a la gratuitat del tren decretada pel Govern per a tot 2023.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad