Manacor serà l’escorxador de referència de tota Mallorca

Govern, Consell i Ajuntament signen un conveni amb 2,3 milions d’ajudes més per reobrir

 

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Manacor han signat aquest dimecres el conveni que estableix les condicions i compromisos relatius al finançament per a la realització de les inversions necessàries per al condicionament i millora de les instal·lacions de l’escorxador de Manacor. L’objectiu és que es converteixi en el de referència insular de Mallorca.

L’escorxador de Manacor, situat a prop de les zones de producció ramadera de l’illa, va funcionar de manera ininterrompuda durant trenta anys fins que el 2019 va tancar per fer-hi millores. Disposa de les línies d’oví, porcí i boví. El pressupost previst per a les obres és de 2.313.621,28 euros. La conselleria d’Agricultura i el Consell de Mallorca fan una aportació màxima d’1.500.000 euros, un 60% (900.000 euros) a càrrec d’Agricultura i el 40% (600.000 euros) per part de la institució insular, que aquest mateix dimecres ha aprovat en sessió plenària destinar aquesta partida a l’ajuntament de Manacor, provinent del departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

L’Ajuntament de Manacor, propietari dels terrenys i de les instal·lacions, aporta 813.621,28 euros. El consistori, a més, aporta el projecte tècnic de les obres i ja ha invertit més de mig milió d’euros en obres d’adequació de les instal·lacions orientades a la seva reobertura.

El termini per iniciar les obres s’estima en sis mesos a comptar des de l’aprovació de l’expedient de contractació de les obres i el termini d’execució de les obres està fixat en 12 mesos.

La signatura del conveni ha tengut lloc al Palau del Consell per part de la consellera i presidenta de FOGAIBA, Mae de la Concha, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el batle de Manacor, Miquel Oliver. De la Concha ha destacat «l’esforç que feim per a la millora de les infraestructures, que demostra un suport decidit al sector ramader, perquè pugui ser viable, i també al producte local, perquè implicarà més producció càrnia amb millor preu i més sostenible».

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat la feina conjunta i agraït tant a l’Ajuntament com al Govern l’aposta a tres bandes per tirar endavant «una infraestructura necessària per als ramaders de la comarca i de tota l’illa, que mira al futur i amb un projecte al qual el Consell hi ha volgut ser des del principi». «És una acció més que feim des del Consell per donar suport als ajuntaments, en aquest cas a l’ajuntament de Manacor, i al mateix temps ajudam al sector primari de la nostra illa, ja que entre tots evitam tenir un escorxador tancat a la comarca de Llevant i contribuïm a millorar la competitivitat dels ramaders locals”, ha explicat.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha destacat que «la lluita pel canvi climàtic també és poder consumir animals criats, engreixats i sacrificats a Mallorca».

La millora i l’adequació d’un escorxador de les característiques del de Manacor permetrà assolir una taxa de sacrifici del 22,8% dels caps de bestiar boví, el 18,7% del porcí d’engreix, el 39,6% de les porcelles i el 47,9% de l’oví.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad