Catalina Julve i la guerra civil al Llevant

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Cultura ha presentat l’exposició «Una parcel·la obscura. Policromia d’una rebel·lió», de l’artista plàstica manacorina Catalina Julve. Aquest projecte, triat per la Comissió de Projectes Expositius 2022, es podrà visitar fins al 25 de febrer, al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma.

La proposta s’articula a partir de la recerca i la valoració d’arxiu fotogràfic de la Guerra Civil i la postguerra espanyola dins el context de la comarca de Llevant de Mallorca. De fet, gran part de les peces de l’exposició varen ser concebudes en una residència a l’antiga escola del llogaret manacorí de Son Negre.

El recorregut expositiu consta de 30 peces, entre pintures, dibuixos i monotips de diferents formats. A més, una instal·lació a terra amb el seu espai sonor, una projecció i una vitrina horitzontal introdueixen el plantejament de l’exposició.

«Una parcel·la obscura» segueix la línia de pintura figurativa, realista i neoexpressionista que ha guiat la trajectòria de Catalina Julve. El muntatge al Centre de Cultura Sa Nostra combina la solitud d’una escola rural, la foscor de la guerra, unes peces amb materials febles com el cartó, amb una factura austera i emprant el non finito.

Després d’una trajectòria prou consolidada, Julve arriba amb aquesta nova proposta, que inclou mostres de la seva obra, tant individuals com col·lectives, a diversos espais expositius de Mallorca, així com també de Barcelona, Santander o Gant, entre d’altres.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad