Com inscriure’s a les noves visites guiades per Manacor i Porto Cristo

Els tres primers caps de setmanes d’octubre, el departament de Patrimoni de l’Ajuntament de Manacor reprèn els itineraris guiats per donar a conèixer la història i el patrimoni de Manacor i de Porto Cristo. L’edició d’aquesta tardor incorpora dues rutes a Porto Cristo, de la mà de la historiadora de l’Art, Lourdes Melis, que ja es varen realitzar en el marc de les festes del Carme i que tengueren molt bona acollida per part del públic.

Les visites tenen un ordre cronològic i segueixen un recorregut pel desenvolupament de Porto Cristo, des dels primers vestigis que daten de l’Edat del Metall fins a dia d’avui. «El recorregut històric es fa prenent com a marc de referència els vestigis patrimonials existents», explica Melis.

La primera de les rutes guiades, ‘Els orígens de Porto Cristo: abans de la Colònia del Carme’, tendrà lloc aquest dissabte 1 d’octubre a les 18 h. Començarà a l’avinguda de Joan Amer centrant-se, precisament, en la seva figura i en la importància de les seves troballes, entre les que destaca la basílica paleocristiana de sa Carrotja. L’itinerari continuarà cap a la mar, amb una aturada per parlar de la Torre dels Falcons, i seguirà fins a la platja per descobrir les troballes subaquàtiques que amaguen les aigües de Porto Cristo i clourà abordant el primer establiment estable humà que va tenir el port a les coves naturals que envolten la platja.

La segona de les visites guiades, ‘Porto Cristo, de colònia a poble’, tendrà lloc dia 8 d’octubre a les 18 h i té per inici el moment històric en què el marquès del Raiguer proposà fer una colònia agrícola al que ara és Porto Cristo. Tot seguit es mostraran els edificis i parts del poble relacionats amb el projecte que encara es conserven, les cases d’estil colonial, i s’arribarà fins a l’església, on es parlarà de la quasi segura participació de Mossèn Antoni M. Alcover en la seva planificació, finalment s’anirà cap al passeig de la Sirena per recordar el lloc on hi havia l’estació de la Marina i la Duana, els monuments feixistes desapareguts i el desenvolupament turístic fins a dia d’avui.

El 15 i 16 d’octubre serà el torn de les rutes guiades per Manacor, a les 10 h i a les 12 h, de la mà de la guia turística Maria Magdalena Sureda. La primera ruta, ‘Manacor, una mirada enrere’, pretén descobrir “aquelles coses imprescindibles que s’han de veure de Manacor i que t’expliquen com és aquell poble”, explica la tècnica de Patrimoni, Magdalena Salas. En aquest itinerari es visitarà l’església i el claustre de Sant Vicenç Ferrer, els pous islàmics de la plaça de la Constitució, l’església de Nostra Senyora dels Dolors i el campanar, la torre del Palau, la Fonda Femenias, la pastisseria de Can Roca i el molí d’en Fraret.

La segona ruta, ‘Mirant cap al cel’, se centrarà en detalls d’edificis que habitualment ens passen per alt i que ens “expliquen històries o anècdotes relacionades amb les cases on hi ha aquests detalls arquitectònics, artístics o , simplement, una cantonada on ha succeït un fet històric interessant”. Aquests detalls ens duran a conèixer històries sobre els habitants de Manacor i els constructors d’aquests edificis. Visitarem Can Tallet, ca n’Aulet, el Banc de Crèdit Balear, Can Massanet, la Fonda Femenias, Can Llinàs i la casa dels Mínims, entre d’altres.

La delegada d’Urbanisme i Patrimoni, Núria Hinojosa, recorda que aquestes rutes, tant pel centre històric de Manacor com per Porto Cristo, «tenen l’objectiu de donar a conèixer la història i el patrimoni del municipi de la mà de professionals i de posar-lo en valor, tant a gent del municipi com d’arreu de Mallorca».

Els itineraris són gratuïts i les inscripcions s’han de fer mitjançant la web www.enviumanacor.cat

REDESCOBRINT MANACOR I PORTO CRISTO

Dia 15 i dia 16 d’octubre, a les 10 h
Manacor una mirada enrere.

Dia 15 i 16 d’octubre, a les 12 h
Mirant cap al cel.

Punt de trobada: Plaça del Convent de Manacor.
Aforament limitat. Inscripcions gratuïtes a enviumanacor.cat

Dia 1 d’octubre, a les 18 h
Els orígens de Porto Cristo: abans de la Colònia del Carme.

Punt de trobada: dalt la costa d’en Blau, al costat del cartell de sa Carroja.
Aforament limitat. Inscripcions a enviumanacor.cat

Dia 8 d’octubre, a les 18 h
Porto Cristo, de colònia a poble.

Punt de trobada: escultura del Marquès del Raiguer, dalt de la costa d’en Blau.
Aforament limitat. Inscripcions a enviumanacor.cat

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad