La primera línia de Porto Cristo pot quedar tancada al trànsit definitivament

L’absència de problemes durant l’estiu i l’anunci del Govern d’eliminar el pas dels busos TIB faciliten la seva conversió en zona de vianants

El carrer den Bordils (Costa den Blau) podria no tornar a obrir al trànsit rodat una vegada l’Ajuntament recepcioni les obres de millora que estan a punt de concloure. I és que l’absència de problemes de circulació, unida a la tranquil·litat per passejar i el desplegament de terrasses, fa que el consistori estigui reconsiderant el model híbrid presentat abans de la temporada alta i destini tota la primera línia de platja als vianants.

El passat 8 de juny l’ajuntament de Manacor va anunciar que obriria el carrer Bordils als vianants i bicicletes de dilluns a divendres des de les 16 ha les 8 h de l’endemà i els caps de setmana, de les 16 h de dissabte fins a les 8 h del dilluns següent. Una decisió que no ha arribat a ser efectiva atès el gran retard de les polèmiques obres de modernització de canonades i clavegueram, que encara avui no permeten el pas rodat per la zona. Un aspecte fonamental a l’hora d’anar un pas més enllà i de plantejar-se una decisió valenta i definitiva.

L’altre aspecte fonamental per desviar tot el trànsit de vehicles ha estat l’anunci, la setmana passada, del Govern al consistori, que els autobusos de línia de TIB deixaran de passar per la Costa den Blau i utilitzaran la ruta alternativa que han anat seguint durant els darrers mesos. L’únic problema serà que s’haurà d’eliminar la parada de la plaça de l’Aljub, la zona comercial situada a la finalització del carrer Bordils.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, explica que “seria absurd que cada sis minuts la gent s’hagués de fer a un costat o estar pendent del pas del bus de línia constantment, en una zona lliure de la resta de vehicles”.

Oportunitat única

La reforma urbanística del carrer de Bordils facilita aquesta mesura cívica impulsada pel departament de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament, ja que la via s’ha convertit arran de les obres, en un carrer uniplataforma. “Aquesta reforma ha estat una oportunitat que no podíem deixar escapar, l’Ajuntament no podia fer una inversió econòmica tan important a la primera línia de Porto Cristo i no plantejar una mesura a nivell de mobilitat”, explicava al juny el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà. Una mesura que podria passar de ser parcial a total amb el final de la temporada turística.

L’objectiu de l’Ajuntament de Manacor és afavorir un entorn més saludable que eviti els efectes de la contaminació i els renous dels vehicles. Així mateix, la mesura té un efecte cívic “que permetrà el desenvolupament d’un ambient més tranquil i centrat en les persones, a més dels efectes positius que s’espera tindrà per a la restauració i comerços de la zona”, recorda Oliver.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad