Manacor es transforma en un món de fantasia i Rondalles Mallorquines

La segona edició de ‘Manacor Encantat’ cerca la complicitat de veïnats i visitants amb grans figures i activitats que dinamitzin el comerç local 

 

Una àguila gegant de cinc metres coronada per la figura den Bernadet evocant ‘La flor romanial’ al començament del passeig de Na Camella. La bruixa Joana a la plaça de sa Bassa o el Gegant de sa Roca a la plaça de ses Verdures… El centre de Manacor tornarà a convertir-se en un petit món de fantasia primaveral.

En aquesta ocasió seran les Rondalles Mallorquines les que marquin l’eix temàtic d’activitats i grans escultures per commemorar el 160è aniversari del naixement d’Antoni Maria Alcover. Un desplegament que a més de potenciar el comerç local servirà per difondre el patrimoni cultural de Mallorca.

Els autors Toni Galmés Bennàssar i Sebastià Riera Pocoví expliquen que hi han treballat durant mesos. Una tasca artesanal que la delegada de Comerç, Maria Antònia Truyols, ha agraït, juntament amb tota la feina de la brigada municipal i Aproscom, així com el suport dels comerciants, que ha col·laborat amb la confecció de les banderoles de teles de ‘llengües’ que adornen carrers i avingudes de la ciutat.

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha convidat els ciutadans a sortir al carrer i gaudir de totes les activitats que arranquen aquest mes de maig, i que aviat enllaçaran amb altres propostes com el Manafreak o les Fires i Festes de primavera, minvades els darrers dos anys.

Precisament demà dissabte es durà a terme una representació teatralitzada de les Rondalles a la plaça de sa Bassa. Així mateix, durant tot el dia els comerços de Manacor celebraran la fira ‘Estocs al carrer’, que cada any suma més gent i establiments. L’horabaixa, es preveu també la celebració festiva ‘Manacor Encantat amb les Rondalles Mallorquines’ amb la participació dels gegants i capgrossos de l’Associació de Sant Domingo a les places del Rector Rubí i Weyler.

El 21 de maig, Caterina Valriu oferirà la conferència ‘L’alimentació a les Rondalles Mallorquines’. També es preveu un showcooking per part de Miquel Gelabert, cuiner de Can March, de plats trets del receptari dels contes populars.

Així mateix, els caps de setmana de maig i el primer de juny tots aquells amants de la cuina podran gaudir de ‘Manacor Encantat amb la cuina local’: caps de setmana per visitar els restaurants de Manacor i gaudir d’un dinar de plats de Rondalla maridats amb vins amb Denominació d’Origen del Pla i Llevant i Vi de la Terra.

També es reedita el concurs d’aparadors. A partir del 20 d’abril i fins al 31 de maig, es podran visitar els comerços locals i votar per allò que més agradi. Un concurs que té l’objectiu de cercar la col·laboració dels comerciants i d’apropar els ciutadans als negocis de proximitat.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad