Els museus de Manacor, Felanitx i Montuïri uneixen forces

Per celebrar el Dia Internacional dels Museus oferint distints tallers de manera alterna entre el 8 i el 22 de maig

 

El proper dimecres 18 de maig és el Dia dels Museus i per celebrar-ho, els Museus d’Història de Manacor, de Montuïri i de Felanitx han unit esforços per organitzar de manera conjunta un seguit d’activitats per donar a conèixer la Història i el nostre passat. Es tracta de diferents tallers que s’aniran oferint de manera alterna als tres museus entre el 8 i el 22 de maig.

A les jornades d’El Bosc Encantat, els assistents coneixeran els arbres i plantes que hi ha a l’entorn del Museu i explicarem com algunes d’elles formen part del nostre paisatge des de temps antic. Es farà un recorregut per la zona ajardinada del museu a través d’una rondalla que ens ajudarà a relacionar espècies d’arbre i acabarem amb un taller de cianotípia per imprimir fulles de manera artesanal. Aquesta activitat tendrà lloc el 8 de maig a Manacor, el 15 de maig a Felanitx i el 22 de maig a Montuïri.

 Estudiem els nostres fems! L’arqueologia es basa en l’estudi i descobriment d’objectes que ens parlen de com vivien els nostres avantpassats, però quins objectes s’analitzaran a l’arqueologia del futur? L’enigma es pot resoldre analitzant una bossa plena de fems. Els participants investigaran el nostre present fent recerca arqueològica. Aquesta activitat tendrà lloc dia 8 de maig a Felanitx, dia 15 de maig a Montuïri i dia 22 de maig a Manacor.

La màgia de descobrir i crear. En aquesta jornada, els assistents s’acostaran al passat fent d’arqueòlegs i també posant-se a la pell dels artistes talaiòtics. Una activitat per deixar volar la imaginació i transportar-se a fa més de 3000 anys. Aquest taller tendrà lloc dia 8 de maig a Montuïri, dia 15 de maig a Manacor i dia 22 de maig a Felanitx.

El poder dels museus

El lema d’enguany pel dia dels museus és ‘El poder dels museus’ i, en aquest sentit, enguany tots els museus del món treballen en tres eixos: la sostenibilitat, la digitalització i l’accessibilitat i la construcció de la comunitat a través de l’educació.

El Museu d’Història de Manacor proposa, també, una activitat que es durà a terme del 16 al 22 de maig en dos torns, a les 9.30 h i a les 12 h. Es tracta del taller creatiu ‘Construïm la natura’, a càrrec d’Arquitectives. L’activitat s’orienta als alumnes de 6è de Primària i s’ha convidat les escoles del municipi a participar-hi.

Els assistents realitzaran un conjunt d’activitats i una instal·lació col·laborativa que vagi creixent i complicant-se durant els sis dies aprofitant l’entorn del Museu d’Història de Manacor i que pugui ser un petit laboratori d’idees sobre com crear estructures per afavorir la integració d’altres espècies en els paisatges creats per l’home. L’objectiu és treballar l’evolució dels edificis i la seva integració en el paisatge.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad