Manacor intentarà salvar almanco els foguerons

Descartats pràcticament els balls dels dimonis, l’Ajuntament cercarà no haver d’anul·lar les celebracions de Sant Antoni al complet

 

L’ajuntament de Manacor espera instruccions del Govern per saber quines són les mesures que la comunitat pactarà finalment amb el govern estatal de Pedro Sànchez, pel que fa a les noves mesures sanitàries a cumplir a partir d’aquest Nadal i que afectaran directament les festes de Sant Antoni. Però tot i això, i vist els casos de Pollença i Artà, que han suspès el gruix de les celebracions del 16 i 17 de gener, la cosa s’ha tornat a complicar… i molt.

Ara, l’objectiu del consistori manacorí no és altra que intentar ‘salvar’ almanco els foguerons (sense l’encesa a la rectoria) i evitar dos anys seguits sense cremada. De fet és l’únic acte que ara per ara es veu factible, pel fet de ser a l’aire lliure i perquè l’elevat nombre de fogueres repartides sempre pel casc urbà fa que també la gent es vagi repartint amb criteri. Això, i l’utilització forçada de la mascareta que no es mengi, poden fer possible part de la festa.

Sense dimonis

A més, l’acord tàcit entre les obreries i patronats de Sant Antoni dels distints pobles mallorquins amb tradició, que diu que la renúncia d’uns suposarà la dels demés per solidaritat, fa que quedi pràcticamanent descartat el ball dels dimonis, i també les Completes tal i com les coneixem els darrers anys. Està previst que demà el Govern Balear doni noves instruccions als ajuntaments. “Fa una setmana pareixia que tot havia d’anar bé i en tres dies se’ns ha espenyat la jugueta”, deia avui el batle de Manacor, Miquel Oliver, que ha explicat que de totes maneres encara n’ha de parlar amb el Patronat abans de festes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad