Les darreres fotos de l’antiga presó de Manacor

Tancada per protestes i pel lamentable estat de manteniment, al 1983 va passar a ser seu dels actuals Jutjats

 

Manacor va tenir una presó. I encara que de vegades la imatge de les velles cel·les es dilueixi en la memòria i només torni per comentaris ocasionals de mares, pares o padrins, de fet va estar en funcionament fins no fa tant de temps. De fet va tancar l’any 1981, ara fa just 40 anys. Hi ho va fer decrèpita i amb una manca de manteniment que va fer fins i tot part de la premsa es queixés sobre el lamentable estat de les seves instal·lacions, i per tant també dels presoners. Aquestes són algunes de les fotografies d’aquells darrers dies que hem pogut rescatar.

També va col·laborar al seu final la futura adequació de la comisaria de la Policia Local prevista al parc municipal i la voluntat del Ministeri de Justícia de voler-hi instal·lar els jutjats de primera instrucció, tal i com finalment va passar. L’any 1982, el ple municipal de Manacor va desestimar una primer petició estatal que sol·licitava part de l’edifici on ara hi ha el teatre. Finalment, pel gener de 1983 començaven les obres de perforació del pati de l’antiga presó per reformar l’edifici del convent on encara hi són.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad