Els sanitaris no vacunats hauran de passar tres proves setmanals

Els treballadors no vacunats dels centres sanitaris hauran de presentar, a partir d’ara, tres proves setmanals negatives, dues de les quals han de ser tipus PCR. Les persones que hagin passat la infecció per COVID-19 estan exemptes de la realització d’aquestes proves de cribratge preventiu durant els noranta dies següents al diagnòstic de la infecció.

Imatge dels primers sanitaris que es van vacunar a l’hospital de Manacor

 

Així mateix, tot el personal dels centres sanitaris públics i privats (hospitals, centres d’atenció primària, clíniques dentals, centres d’interrupció voluntària de l’embaràs, ambulatoris, centres de diàlisi i centres de salut mental) de nova incorporació o que torni al seu lloc de feina després d’un període de permís o vacances, independentment del seu estat de vacunació, s’haurà de fer una prova diagnòstica PDIA de detecció del SARS-CoV-2 de manera obligatòria. La prova s’haurà de fer amb 72 hores d’antelació màxima a la incorporació.

El Consell de Govern també ha aprovat prorrogar fins al 24 de gener les condicions excepcionals del règim de visites i sortides en els serveis socials de tipus residencial, habitatges supervisats per a gent gran, persones en situació de dependència i persones amb discapacitat, així com posar-ne de noves en l’àmbit dels centres sanitaris.

Tot plegat entrarà en vigor una vegada es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, quan hagi obtingut el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad