Fins a 500 euros de multa pels patinets que no facin cas a la nova normativa muncipal

El ple municipal ha aprovat inicialment aquest dilluns l’ordenança municipal que regula la mobilitat de patinets, ciclistes i persones usuàries d’altres vehicles de mobilitat personal (VMP), amb l’objectiu d’ordenar el trànsit a les vies urbanes del municipi. L’Ordenança estableix les vies per on poden circular, les característiques dels diferents cicles i vehicles de mobilitat personal, la convivència amb els vianants i la resta de vehicles, l’estacionament i el règim sancionador.

Bicicletes i VMP (com dèiem majoritàriament patinets) hauran d’obeir els senyals de circulació, l’edat mínima permesa per circular amb un VMP és de 16 anys o menors de 16 que disposin de permís de conduir ciclomotor AM. No obstant, els menors de 16 anys podran utilitzar-los en espais tancats al trànsit i sota la responsabilitat de les persones que n’exerceixin la tutela. Els cicles i VMP podran circular per carril bici, calçada i camins pedalables. Hauran d’ajustar la seva velocitat a les condicions de la via per on circulin i hauran de respectar, en tot moment, les normes generals de circulació.

Així mateix, es prohibeix la circulació de cicles i VMP per voreres, places, parcs, jardins i altres espais públics destinats en exclusiva als vianants, amb l’excepció dels menors de fins a 12 anys si no sobrepassen la velocitat dels vianants i van acompanyats d’un vianant adult. L’ús del casc és obligatori per a menors de 16 anys que condueixin un cicle.

La velocitat màxima de circulació de cicles i VMP en els carrers residencials és de 20km/h, i la prioritat serà sempre dels vianants.

L’Ordenança defineix el règim sancionador, diferenciant entre infraccions lleus (100 euros), greus (200 euros) i molt greus (500 euros).

La nova Ordenança recull la normativa estatal i l’adapta a la realitat dels nuclis del municipi. «Entre altres coses el que pretén és blindar la prioritat dels vianants a les zones per a vianants», ha assegurat el delegat de Mobilitat, Sebastià Llodrà, qui ha afegit que «el compromís és el millorar-la entre tots i una vegada s’aprovi definitivament explicar-la molt bé a la ciutadania»,

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad