Fins a 500 euros de multa pels patinets que no facin cas a la nova normativa muncipal

El ple municipal ha aprovat inicialment aquest dilluns l’ordenança municipal que regula la mobilitat de patinets, ciclistes i persones usuàries d’altres vehicles de mobilitat personal (VMP), amb l’objectiu d’ordenar el trànsit a les vies urbanes del municipi. L’Ordenança estableix les vies per on poden circular, les característiques dels diferents cicles i vehicles de mobilitat personal, la convivència amb els vianants i la resta de vehicles, l’estacionament i el règim sancionador.

Bicicletes i VMP (com dèiem majoritàriament patinets) hauran d’obeir els senyals de circulació, l’edat mínima permesa per circular amb un VMP és de 16 anys o menors de 16 que disposin de permís de conduir ciclomotor AM. No obstant, els menors de 16 anys podran utilitzar-los en espais tancats al trànsit i sota la responsabilitat de les persones que n’exerceixin la tutela. Els cicles i VMP podran circular per carril bici, calçada i camins pedalables. Hauran d’ajustar la seva velocitat a les condicions de la via per on circulin i hauran de respectar, en tot moment, les normes generals de circulació.

Així mateix, es prohibeix la circulació de cicles i VMP per voreres, places, parcs, jardins i altres espais públics destinats en exclusiva als vianants, amb l’excepció dels menors de fins a 12 anys si no sobrepassen la velocitat dels vianants i van acompanyats d’un vianant adult. L’ús del casc és obligatori per a menors de 16 anys que condueixin un cicle.

La velocitat màxima de circulació de cicles i VMP en els carrers residencials és de 20km/h, i la prioritat serà sempre dels vianants.

L’Ordenança defineix el règim sancionador, diferenciant entre infraccions lleus (100 euros), greus (200 euros) i molt greus (500 euros).

La nova Ordenança recull la normativa estatal i l’adapta a la realitat dels nuclis del municipi. «Entre altres coses el que pretén és blindar la prioritat dels vianants a les zones per a vianants», ha assegurat el delegat de Mobilitat, Sebastià Llodrà, qui ha afegit que «el compromís és el millorar-la entre tots i una vegada s’aprovi definitivament explicar-la molt bé a la ciutadania»,

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad