L’ampliació de l’hospital durarà fins l’octubre de 2023

El Consell de Govern ha aprovat el projecte de la inversió declarada d’interès autonòmic de les obres de l’Hospital de Manacor, després d’haver passat tots els tràmits administratius indicats en el Decret llei 1/2018. Les actuacions previstes pel Servei de Salut tenen un pressupost de 76,2 milions d’euros. Està previst que les obres comencin a l’octubre d’enguany i tenguin una durada de 48 mesos.

El passat 8 de març el Consell de Govern va acordar declarar com a inversió d’interès autonòmic les obres de millora previstes en el recinte de l’Hospital de Manacor. D’acord amb l’article 8.4 del Decret llei 1/2018, el 9 de març de 2021 es van remetre el projecte d’obra i la sol·licitud d’informe sobre aquest a l’Ajuntament de Manacor. Posteriorment, el 22 de març de 2021, es va obrir el tràmit d’exposició pública del projecte de construcció i, una vegada transcorregut el termini d’al·legacions i complerts els tràmits establerts en el Decret llei, correspon al Consell de Govern aprovar el projecte.

Aquesta aprovació permetrà agilitzar el desenvolupament del nou Pla Director que ha redactat la Subdirecció d’Infraestructures i Serveis Generals del Servei de Salut i que permetrà adaptar el centre, que es va inaugurar l’any 1997, a les noves necessitats derivades de l’increment poblacional. Cal recordar que fa 24 anys l’Hospital atenia una població propera als 108.000 habitants. En el dia d’avui atén més de 152.000 persones dels 15 municipis que formen part de l’àrea d’influència de l’Hospital. Això vol dir 44.000 persones més que quan va obrir les portes per primera vegada.

El Pla Director va acompanyat d’un pla funcional en el qual es defineixen les característiques formals i funcionals de la reforma i de l’ampliació del recinte hospitalari.

Tenint en compte que l’Hospital ha de continuar en funcionament durant tot el procés de reforma i ampliació, en el Pla Director es planteja una proposta a partir de les necessitats inicials i de les possibilitats urbanístiques i en la qual es para esment especial a traslladar els serveis una sola vegada i a aconseguir que, al final de les obres, el recinte resultant quedi ordenat i sigui funcional i que s’hagin optimitzat recursos tant com sigui possible.
Per a això s’han projectat noves construccions a les quals es traslladaran serveis, de manera que es generarà espai lliure per escometre la reforma i l’ampliació d’altres serveis.

L’ordre proposat per a les fases de reforma i construcció està destinat a assolir aquests objectius prenent en consideració les molèsties que les obres causaran en el funcionament diari de l’Hospital.

El projecte, les obres del qual tenen un pressupost total de 76.228.722 euros, es desenvolupa en tres grans àrees:

1.    Un edifici de nova planta que se situa davant de l’edifici actual, que consta de dos soterranis d’aparcament, planta baixa i tres pisos, on se situen primordialment els serveis ambulatoris (Edifici L).
2.    Un segon cos d’edifici, majoritàriament de nova planta, on s’instal·laran els equips de les centrals, per adequar-los a les normatives vigents, i amb capacitat augmentada per donar servei a l’increment de noves àrees projectades (Edifici Industrial).
3.    La tercera gran actuació serà eminentment de reforma interior, tret de la planta on es fa el nou bloc quirúrgic (Hospital actual).

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad