Figures de fins a 6 metres crearan un món fantàstic dins Manacor

La delegació de Comerç presenta la campanya ‘Manacor Encantat’ per incentivar el consum local fins el 7 de juny

 

Una fada de sis metres a l’inici del passeig de Na Camel·la, un cavall alat de 3,5 metres d’alçada a la plaça Rector Rubí, un home-arbre en plena plaça de sa Bassa, un gnom a la de Sant Jaume o un gran drac (tan gran que haurà de dividir-se en dos: cap i cua) a la plaça de ses Verdures. Tot això perquè Manacor es converteixi, entre el 7 de maig i el 7 de juny, en un gran bosc encantat que, a més de la fantasia, atregui a nous clients fins al comerç local i de proximitat.

Un món fantàstic pensat i organitzat des de fa mesos per la delegació de Comerç de l’Ajuntament sota el títol de ‘Manacor Encantat’, que a més repartirà diversos premis econòmics a tots aquells aparadors comercials que més tirin d’originalitat i pels que més triomfin a les xarxes socials . Tot això “a cost zero” pel consistori, gràcies a l’ajuda de 20.000 euros de la direcció general de Comerç del Govern.

“Volem que Manacor s’ompli durant un mes de colors i verdor per gaudir de la primavera, en el que serà un centre comercial a cel obert”, explica la regidora socialista Maria Antònia Truyols. Hi haurà figures fantàstiques en diferents llocs emblemàtics de la ciutat, de grans dimensions i fetes de fusta, cartró, escuma o poliuretà, totes elles dissenyades per joves artistes locals i que durant aquests dies seran plantades en els seus espais per operaris de la brigada municipal.

“També crearem una mena de microclima encantat tancat per grans cortines”, en un dels carrers de centre, augura Truyols davant d’uns dels 30 bolets de metre i mig que es distribuiran al llarg de la ciutat, i sota les espesses tires de colors que les diferents associacions de comerciants han anat confeccionant i que s’han penjat al llarg de centre, Na Camel·la o el passeig del Ferrocarril.

Segons explica el responsable polític de la brigada, Carles Grimalt (Podem), tot està pensat per fomentar “la dinamització econòmica i perque gent de fora ens conegui i vingui a visitar-nos” i poder fer front a la baixada generalitzada del consum després de la pandèmia sanitària. Cal destacar que l’aparcament subterrani de la plaça de Sant Jaume (on es podrà iniciar l’itinerari fantàstic fins a la plaça Ramon Llull) serà gratuït durant les dues primeres hores.

Premis

Pel que fa als premis econòmics als millors aparadors comercials (els establiments tenen fins el 14 de maig per apuntar-s’hi), l’Ajuntament reserva tres guardons als millors classificats de 600, 400 i 200 euros respectivament, així com un altre de 300 euros pel que tingui més ‘m’agrada’ a Facebook.

Cal destacar, així mateix, que durant el cap de setmana del 29 i 30 de maig s’organitzarà una fira d’estocs i que “una iniciativa semblant a aquest món fantàstic de Manacor, serà organitzada a Porto Cristo durant el mes de juliol”, ha afegit Maria Antònia Truyols.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad