Avui comencen 10 mesos d’obres per ampliar el Simó Ballester

Una reforma pagada per Educació de quasi 2 milions d’euros de pressupost

 

L’IBISEC, l’organisme encarregat de dur a terme els projectes de la conselleria d’Educació, ha començat oficialment 10 mesos d’obres per ampliar el col·legi Simó Ballester. Unes feines que tenen com a objectiu la remodelació i acabament de l’edifici de l’antic quarter militar dels Sementals i la posterior unió, a través d’un tram del carrer Lepant, amb el pati de l’escola ja existent. Un projecte que va sortir fa uns mesos a licitació per 1.990.726 euros i que no podrà estar operatiu doncs, fins el curs 2022-2023.

Segons explica el regidor d’Educació de l’ajuntament de Manacor, Mateu Marcé, ara fa una setmana que es va signar l’acte de replanteig, indispensable perquè l’empresa adjudicatària comenci amb la reforma, que contempla importants actuacions d’adequació per a ús docent, intentant aprofitar al màxim possible la infraestructura existent de l’edifici dissenyat per l’arquitecte Llorenç Brunet, i adaptar-lo a la seva activitat com a centre integrat de música. 

Els espais

A la planta baixa es preveu situar-hi les estances destinades a l’escola infantil que constaran de 6 aules, 2 sales de psicomotricitat i els banys d’alumnes i personal, a més de dues estances auxiliars. També s’hi crearà una zona de vestíbul d’accés per les classes i despatxos situats en planta primera. Aquest vestíbul estarà separat de l’espai destinat a l’escola infantil, de manera que no es puguin creuar amb aquells que faran ús de les instal·lacions destinades als ensenyaments musicals.

A la primera planta s’hi ubicaran tres grans unitats funcionals destinades a desenvolupar l’activitat musical. A la façana de l’avinguda dels Pins de Sa Torre, les aules d’assaig individual i la sala de professors, a més dels banys, un magatzem, un recinte per instal·lacions i l’ascensor que comunicarà els tres nivells de l’edifici i dos lluernaris.

Finalment a la façana del carrer Lepant s’hi obriran dues aules d’estudis no instrumentals, una fonoteca-videoteca-biblioteca i, finalment, una sala de majors dimensions destinada a usos polivalents. Avui en dia el col·legi Simó Ballester compta amb 381 alumnes.
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad