La Setmana del Llibre torna de manera presencial

La Fira del Llibre i una marató de contes, els actes destacats de Sant Jordi 

 

CONSULTA CLICANT AQUÍ EL PROGRAMA D’ACTES

La Setmana del Llibre torna a la presencialitat a Manacor després que l’any passat tots els actes varen haver de ser virtuals. L’esdeveniment cultural s’encetarà el proper dissabte 17 d’abril i s’estendrà fins dia 27 d’abril. “Ens hem atrevit a la presencialitat, amb el repte d’organitzar actes que no afavoreixin les aglomeracions”, ha explicat el responsable de les Biblioteques de Manacor, Antoni Ferrer. En aquest sentit, la solució ha estat la descentralització dels actes, que tradicionalment es concentraven al Claustre de Sant Vicenç Ferrer i la Biblioteca. “Descentralitzam el Claustre per traslladar la cultura a diferents espais, molts a l’aire lliure i als diferents nuclis del municipi”, ha apuntat el delegat de Cultura i Educació, Mateu Marcé. 

En aquest sentit, hi haurà tallers per a infants a la Biblioteca de Son Macià, a la Biblioteca de Porto Cristo, actes diversos a la Institució Pública Antoni M. Alcover, al Conservatori de Manacor, al Molí d’en Fraret, el Molí d’en Beió, la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, a la Torre del Palau, el Museu d’Història de Manacor i la Biblioteca de Manacor. 

La Setmana del Llibre continua tenint la Fira del Llibre de dia 23 d’abril com a acte central. Entre les 9 h i les 20 h el Claustre de Sant Vicenç Ferrer acollirà l’exposició i venda de novetats literàries de Leo, Món de Llibres, Sincòmics i Sa Morera. Com que la capacitat de la Fira és limitada, es controlarà l’accés al recinte per tal de no excedir la capacitat permesa. Tot i que s’ha volgut optar per la presencialitat de la Fira del Llibre també és cert que enguany, degut a la situació sanitària, tindrà un caràcter més restringit i no hi podran participar entitats que altres anys hi havien tengut presència. Així mateix, les escoles tampoc no podran visitar-la en horari escolar per evitar la presència simultània de diferents grups bombolla. 

Per suplir la tradicional visita dels centres escolars al Claustre el dia de la Fira del Llibre s’han organitzat diferents propostes didàctiques orientades a diferents sectors d’edat en col·laboració amb els centres educatius del municipi. El resultat d’un d’aquests tallers, una instal·lació artística vinculada a la paraula i la poesia, es podrà visitar a partir de dia 23 d’abril al Claustre de Sant Vicenç Ferrer i fins dia 30 d’abril. 

Així mateix, i per reforçar aquest caràcter descentralitzat dels actes, l’Ajuntament de Manacor organitza també pel dia de Sant Jordi una Marató de contes als carrers del municipi. Així, hi haurà contacontes per a infants d’entre 1 i 12 anys a diferents espais de Manacor, Son Macià i Porto Cristo. Com que tots els contacontes tenen capacitat limitada és necessari fer inscripció prèvia a www.enviumanacor.cat, ha recordat la bibliotecària Margalida Pascual. 

Enceta la setmana d’actes la presentació de l’edició de les obres guanyadores dels Premis Ciutat de Manacor 2020, una edició que també va estar marcada per la virtualitat. L’acte, que tindrà lloc dia 17 d’abril a les 13 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover, comptarà amb les intervencions dels quatre autors guardonats, que presentaran i comentaran amb el públic les obres premiades. 

Conferències, taules rodones, tallers per a infants, concerts i presentacions de llibres completen una Setmana del Llibre que, amb totes les garanties sanitàries, torna a apostar per la presencialitat. 

“Insistim: la cultura és segura”, ha recordat el delegat, Mateu Marcé. Cal recordar que totes les inscripcions s’han de fer mitjançant www.enviumanacor.cat 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad