L’Ajuntament reserva 504.000 euros per construir una escoleta a Porto Cristo

El ple municipal aprova la incorporació de romanent per adquirir un solar i tenir un nou centre abans de setembre de 2024

 

El Ple de l’ajuntament de Manacor va aprovar aquest dilluns vespre per unanimitat la incorporació de 504.000 euros del romanent municipal per a l’adquisició d’uns terrenys per a construir una escoleta a Porto Cristo, encara que l’ubicació del solar encara està per determinar. La quantia respon a les estimacions fetes pels tècnics del departament d’Urbanisme, després de l’estudi del preu del metre quadrat.

L’objectiu consistorial és adquirir uns terrenys que es destinaran a la construcció d’un centre educatiu d’uns 700 metres quadrats per l’etapa educativa de 0 a 3 anys a Porto Cristo, i 200 metres quadrats més per tal d’edificar també una sala polivalent (a mode d’auditori) i una altra destinada a l’acompanyament d’infància 0-3. El delegat d’Educació, Mateu Marcé, confirma que la previsió és que l’escoleta compti amb 6 noves unitats. Davant la “urgència” de la creació de noves places d’aquesta etapa educativa, Marcé assegura que “abans de final d’any esperam poder tenir el solar i l’avantprojecte de l’escoleta”. 

I és que abans de l’1 de juliol l’Ajuntament ha d’entregar l’avantprojecte i la localització del futur centre davant la conselleria d’Educació, si vol que el Govern subvencioni amb 9.000 euros per cada plaça de 0 a 3 anys com així està compromès. A més, ja hi ha un calendari de plaços per dur a terme el procés: abans de l’1 de setembre de 2022 s’hauria d’ajudicar l’obra; un any després ja hauria d’estar executat almanco un 75% del projecte; i abans de l’1 de setembre de 2024 l’ecoleta ja hauria de tenir el final d’obra per començar a ser operativa. “Una periodicitat que podria accelerar-se perquè l’escoleta fos una realitat abans d’acabar la legislatura”, diu Marcé.

Ajuds covid

Així mateix el ple també va aprovar per unanimitat la incorporació de 353.229 euros de romanent que es destinaran a ajuts a empreses i autònoms afectats per la Covid-19 en un fons mixt en què el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca faran cada un la mateixa aportació que ascendirà, en total, als 1.059.000 euros. La delegada d’Economia, Hisenda i Promoció, Maria Antònia Truyols, explicà durant el ple que «esperam que com a tard a principi del mes que ve la convocatòria ja estigui publicada» per part de la Fundació Mallorca Turisme. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad