Vuit usuaris de l’alberg continuen a Son Talent per evitar contagis

El seu dia a dia transcorre tranquilament sense televisió, ràdio o rentadora

 

La Fundació Trobada, responsable conjuntament amb el Consell de Mallorca de l’alberg de transeunts de Manacor, ha explicat que vuit dels seus usuaris encara romanen a les Cases de Son Talent, un habitatge rural a dos kilòmetres de la ciutat i propietat de l’Ajuntament, on hi són des del passat mes de novembre “mentre duri la pandèmia per així evitar contagis i conseqüents confinaments”, expliquen. 

El seu dia a dia transcorre tranquilament sense televisió, ràdio o rentadora. “Les persones que habiten aquestes cases, quatre espanyols, dos colombians, un uruguaià i un marroquí, s’aixequen sobre les 7 del matí i alguns un poc abans perquè tres d’ells baixen cada dia a Manacor per a fer feina. Cadascun es prepara el seu berenar, cafè o mate per posar-se acte seguit a fer la neteja de les dependències, dormitoris, banys individuals i col·lectius i granar els exteriors”. 

Els cinc usuaris restants dediquen el seu temps a activitats diverses, com ara pintar, llegir llibres deixats per la Biblioteca Municipal i realitzar manualitats com a llums o polseres. Els qui ho desitgen, baixen a Manacor per a proveir-se de torcaboques, sabó i altres articles de neteja del centre de Manacor, així com comprar tabac i qualque cosa dels supermercats. 

No hi ha rentadora, per la qual cosa la bugada s’ha de fer a mà com antigament; tampoc hi ha televisió ni radio, encara que molts l’escolten mitjançant el telèfon mòbil. 

Entre les 11,30 i 12 hores l’empresa de càtering puja les racions de dinar i sopar. Dinen plegats els que són allà i reserven les racions per els tres que treballen fora i que no arriben fins a les 4 o les 5 de l’horabaixa. No tenen calefacció pero sí hi ha una xemeneia per escalfar-se que es nodreix de la llenya que l’Ajuntament també proveeix, encara que costa un mica d’encendre perquè es verda, el que no és un inconvenient un cop encesa. 

Hi ha un monitor que els acompanya les 24 hores per atendre les seves necessitats. La directora de l’Alberg Noelia i la psicòloga Aina pugen també de tant en tant a Son Talent per visitar-los, dialogar i intercanviar opinions. En aquests dies tant curts i que tan aviat fa fosca no és estrany que ben prest es colguin: ordinàriament a les 7,30 o les 8 de l’horabaixa ja són tots al llit.  

Tots manifesten estar-hi molt a gust per la tranquil·litat, la pau, l’espai obert i la bona relació entre els companys que hi han trobat. No hi ha queixes per les possibles incomoditats de la llunyania del poble: son conscients de la gratuïtat de l’habitatge i dels serveis que reben i per això estan sincerament agraïts.

La Fundació Trobada també ha volgut agraïr a l’ajuntament de Manacor “per la cessió d’aquest immoble de forma temporal a l’alberg que presta aquest servei d’acolliment nocturn a la Part Forana de Mallorca com a concessionària del Consell de Mallorca”.  

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad