Ara fa 35 anys de la construcció de l’antic ambulatori

Situat a la zona de Sa Tafal, després, l’any 1997, es va integrar dins el nou hospital comarcal

 

L’any 1986 van començar les obres del nou ambulatori de Manacor, que havia de substituïr i modernitzar el prexistent de l’hospital privat que ara és la residència de majors. Al final, curiosament, aquest futur centre de salut s’ampliaria una dècada després en l’esperat hospital públic. “S’espera que aviat serà inaugurat el nou ambulatori de la Seguretat Social a Manacor, ja que la Comissió de Govern va aprovar fa alguns dies el Plec de Condicions econòmic-administratives que han de regir la contractació directa de les obres de dotació de serveis i urbanització enllaç de el Centre de Salut, és a dir, de l’ambulatori, amb la carretera Palma-Ai-O”, deien els mitjans locals.

En un acord de plenari del 2 d’agost de 1984, l’ajuntament de Manacor va cedir uns terrenys de 7.000 metres quadrats de forma gratuïta a la Tresoreria ía General de la Seguretat Social, situats a la zona de Sa Tafal, encara que en un primer moment sense la dotació de serveis corresponents, aigua corrent, vials i servei de clavegueram.

Com havia de ser el nou ambulatori

Segons les dades de la Subdirecció d’Assistència Primària i la Direcció Provincial de Balears, hi havia d’aver sis consultes de general amb esperes, dues consultes de pediatria, una consulta d’ATS i salut amb esperes, dues consultes de ginecologia, una d’oftalmologia, una consulta d’otorrino, una d’odontologia, tres consultes polivalents amb sala d’espera, lavabos generals i lavabos per a minusvàlids, tres sales de radiologia amb suport, laboratori amb presa de mostres i suport, urgències amb dos dormitoris i sala de cures; rehabilitació, vestuaris, despatxos, teràpia, despatx coordinador, despatx direcció d’infermeria etc.

“A la planta baixa es disposarà d’un local individualitzat i separat de centre per no inferir en el seu funcionament, local adequat per a reunions amb la població. L’ambulatori consta de soterrani, planta baixa i dos pisos, distribuïts de la següent manera: Soterrani: vestuaris, maquinària d’ascensors, arxiu i magatzem. Planta baixa: sala de reunions amb la població, servei de laboratori, servei de radiologia, urgències i rehabilitació, a més de lavabos generals, control i informació i nucli de comunicació”, explicava el 7Setmanari.

“Comptarem doncs, d’aquí a poc temps, amb un ambulatori perfectament equipat, que vindrà a solucionar en part, els problemes sanitaris de Manacor, a l’espera de la tan desitjada Clínica Comarcal. Al menys, s’espera que les obres siguin ràpides, i que aquest pugui ser inaugurat a principis d’any”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad