32 nous contenidors marrons entre via Portugal i el poliesportiu

L’Ajuntament instal·la més contenidors d’orgànica per donar servei a una àrea d’uns 1.250 habitatges de Manacor 

 

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor continua fent passes per ampliar el cicle de reciclatge complet a tot el municipi. Des de fa una setmana s’ha ampliat la recollida de matèria orgànica mitjançant la implantació del contenidor marró a la zona situada entre la via Portugal i la ronda del Port, i també a la zona del poliesportiu Miquel Àngel Nadal de Manacor. Per la part sud, la delimitació arriba fins al carrer Fàbrica. 

D’aquesta manera, s’augmenta la recollida de la fracció de matèria orgànica mitjançant la implantació del cinquè contenidor, és a dir, el contenidor marró, que s’afegeix als existents (gris, groc, blau i verd). Es tracta d’una àrea amb uns 1.250 habitatges, aproximadament, el que suposa una població estimada de prop de 4.000 persones. En total, s’han instal·lat 32 nous contenidors de la fracció orgànica dels residus municipals. 

El contenidor marró destinat a la matèria orgànica s’adreça a aquelles persones que hagin sol·licitat la tarifa reduïda de residus, que suposa el compromís per part del sol·licitant de separar i reciclar correctament i permetre l’accés dels inspectors municipals per a comprovar-ho, en cas que es faci una inspecció. El contenidor marró destinat a la matèria orgànica funciona amb una targeta que autoritza l’obertura del dipòsit als usuaris registrats que vulguin gestionar de manera correcta la matèria orgànica i, d’aquesta manera, obtenir una bonificació en la taxa de residus. 

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor tramita la targeta per a poder obrir els contenidors a tots aquells veïns d’aquesta zona que ja han sol·licitat la tarifa reduïda de residus. D’altra banda, i amb l’objectiu d’arribar al màxim de població possible, des de fa una setmana els informadors ambientals de l’Ajuntament duen a terme una campanya informativa a peu de carrer en què també reparteixen targetes i faciliten informació sobre els avantatges de la tarifa reduïda de residus, que comporta un compromís amb la correcta separació i reciclatge de residus a canvi d’un descompte en el rebut municipal anual. Així mateix, també es realitzarà una campanya telefònica als habitatges d’aquesta àrea. 

El delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà, anima els ciutadans d’aquesta zona a adherir-se a la tarifa reduïda de residus. «Recordam que poden sol·licitar la tarifa reduïda de residus no només els habitatges, sinó també els comerços, bars i restaurants, supermercats…tothom que ho desitgi. Els avantatges són econòmics i també ambientals». El termini per fer-ho és fins dia 28 de febrer a les oficines municipals. 

La zona que se situa entre el carrer Fàbrica, la via Portugal, la ronda del Port més la urbanització annexa al poliesportiu Miquel Àngel Nadal se suma així al barri de Llevant de Manacor, comprès entre els carrers del Sant Crist i Sebastià Rubí a l’oest, el passeig de Na Camel·la i el carrer Mossèn Joan Mascaró al nord, l’avinguda del Parc i el carrer de Son Galiana a l’est, i la via Portugal i la carretera de Son Carrió, que ja comptaven amb contenidors de la fracció orgànica dels residus 

municipals des del passat 2020. El centre i un tram del barri de Crist Rei de Manacor, el centre de de Porto Cristo, i tot el nucli de Son Macià funcionen des de fa mesos amb el sistema de recollida porta a porta, el que va permetre retirar els contenidors existents. L’objectiu és implantar progressivament la fracció orgànica a tot el municipi el proper any. 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad