El Govern intervé la residència de l’hospital de Porto Cristo

A dia d’avui ja té 10 usuaris afectats per Covid (tots hospitalitzats) i dos treballadors positius

 

La conselleria de Salut i Consum ha ordenat la intervenció de la residència de gent gran de l’Hospital de Llevant després que s’hagi detectat un brot que a dia d’avui afecta tant a usuaris com a professionals i després que en les visites successives que l’equip del Servei de Salut ha fet al centre s’hagi constatat que les mesures que s’han adoptat no han aconseguit frenar la propagació de la COVID-19.

La Residència de l’hospital de Llevant té 10 usuaris positius, tots hospitalitzats i dos treballadors positius. Altres 41 residents romanen aïllats. Aquesta residència va rebre la vacuna dia 7 de gener i el brot es va detectar en un cribratge rutinari que es va fer el dia 17.

Professionals de la Subdirecció d’Atenció a la Cronicitat s’han desplaçat a la residència per avaluar la situació de les persones afectades i garantir una assistència adequada, i també per donar suport a la direcció en la implementació dels plans de contingència i en la sectorització dels centres, per posar en marxa circuits d’atenció i per dur a terme formació in situ als treballadors que hi fan feina, sobretot en el que fa referència a l’ús d’equips de protecció individual, desenvolupament de nous circuits, delimitar zones netes i brutes, etc.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum ha considerat oportú dictar una resolució per intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la COVID-19 dels centres de serveis socials de caràcter residencial. Igualment, s’ha designat un coordinador sanitari, les funcions del qual són controlar, coordinar i dirigir l’activitat assistencial sanitària del centre, com també de l’equip de personal i, si s’escau, el que hi assigni el Servei de Salut de les Illes Balears.

A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat del centre, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions del coordinador en els processos relacionats amb la COVID-19.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad