l’Ajuntament contracta 56 treballadors del SOIB per quatre mesos

Una vegada finalitzats, està previst que se’n contractin 53 més

 

L’Ajuntament de Manacor compta des d’aquest dimecres amb 56 persones contractades mitjançant SOIB Reactiva 2020, un programa de contractació pública adreçada a Ajuntaments i Consells Insulars. Els treballadors són persones desocupades a causa econòmica provocada per la Covid-19, joves menors de 30 anys a l’atur i persones desocupades de llarga durada, amb l’objectiu de mantenir les seves habilitats competencials i facilitar la seva requalificació professional.

Els contractes tenen una durada de 4 mesos i una vegada finalitzat aquest primer torn, en començarà un altre de 53 persones més. El programa s’estructura en funció de les peculiaritats del col·lectiu al qual va adreçat. La línia 1 va dirigida a joves menors de 30 anys a l’atur; la línia 2 s’adreça a persones desocupades de 30 anys o més, aturades de llarga durada; i la línia 3 va dirigida a persones aturades de 30 anys o més, de curta durada, afectades directament per la crisi econòmica causada per la Covid-19.

L’Ajuntament de Manacor ha contractat 23 places de la línia 1 (persones desocupades menors de 30 anys). Concretament:

10 peons manteniment

1 graduat/da en Història/Història de l’Art

1 graduat/da en Pedagogia

1 graduat/da en Filologia Catalana

1 auxiliar administratiu/va

4 informadors/es ambientals

2 ambientòlegs/geògrafs

1 animador/a sociocultural

1 tècnics/a comunicació audiovisual

1 graduat/da educació infantil

Línia 2- Persones desocupades de 30 anys o més, aturades de llarga durada (12)

10 peons manteniment

2 xòfers

Línia 3- Persones desocupades de 30 anys o més, no aturats de llarga durada (22)

11 peons manteniment

2 xòfers

2 informadors/es ambientals

4 oficials manteniment

1 graduat/da arquitectura

1 graduat/da Història de l’Art

1 auxiliar administratiu/va

Totes aquestes persones, que s’incorporaran el proper dilluns 28 de desembre als seus llocs de feina, estaran repartides entre el departament d’Educació i Cultura, Medi Ambient, Comunicacions, Serveis Generals, Esports, Cementiri, Urbanisme, l’Escola Municipal de Mallorquí i el Museu d’Història de Manacor.

Entre les tasques que duran a terme hi ha el manteniment i conservació de les escoles públiques, tenir cura de les instal·lacions esportives, voravies i infraestructuresmunicipals, un equip d’informadors sobre la normativa de neteja viària i de recollida selectiva de residus, suport pedagògic als tallers del Museu d’Història, atendre la demanda de tallers lingüístics dels centres educatius, etcètera.

El progama té un pressupost total d’1.026.142 euros.

Presentació al Teatre de Manacor

L’Ajuntament de Manacor ha donat la benvinguda a aquests 56 treballadors amb un acte al Teatre de Manacor, que ha comptat amb totes les mesures de seguretat. A l’acte, el batle de Manacor, Miquel Oliver ha destacat als treballadors que “l’oportunitat no només és vostra, sinó també de l’Ajuntamernt de Manacor perquè podrem fer millores i projectes que de vegades queden pendents.”

En aquest sentit, ha assegurat que “l’administració ha de donar resposta a les necessitats que té la gent, però alhora té molt poc marge de maniobra, pel que aquesta ajuda serà fonamental”.

Per la seva banda, la delegada de Desenvolupament Local, Núria Hinojosa ha afirmat que el programa SOIB Reactiva “no tan sols dóna llocs de feina, sinó que també nodreix i reforça les plantilles dels Ajuntaments i ens permet tirar endavant projectes que d’una altra manera no seríem capaços d’executar”. Així, ha apuntat que els nous treballadors “faran feina pel poble, per l’interès general”.

La filòloga catalana Catalina Quetgles, ha parlat en nom i representació de les persones contractades. “Per a mi és una sort tornar a l’Escola de Mallorquí”, ha dit. Quetglas hi va ser fa tres anys com a becària i ara gràcies a aquest programa hi torna com a treballadora. “Per a mi és com tornar a casa perquè la directora que hi havia aleshores i l’actual em varen tractar molt bé. Ara m’agradaria poder participar en altres projectes i ajudar a fer créixer l’Ajuntament de Manacor, si puc”.

Per la seva banda, el director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern de les Illes Balears, Llorenç Pou, ha remarcat “lesforç sense precedents” de l’Executiu en aquest programa davant la situació econòmica i sanitària actual. Així mateix, ha destacat la implicació i esforç de l’Ajuntament de Manacor: “És una feina que no tindria sentit sense la feina que fan els ajuntaments.

Manacor és dels ajuntaments que més s’ha bolcat per aprofitar aquests recursos i aprofitar aquesta oportunitat de donar feina durant els propers 4 mesos”, ha conclòs.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad