Manacor tindrà tres ultracongeladors per conservar les vacunes Covid

La conselleria de Salut ha informat avui de la compra i la distribució d’aquestes màquines

 

Manacor comptarà amb tres ultracongeladors per conservar les vacunes destinades a prevenir la COVID-19. Un per l’hospital comarcal i dos més que aniran a parar als centres de salut de Sa Torre i de Porto Cristo.

La Conselleria de Salut i Consum ha informat avui que ja ha iniciat el procés de compra de quinze ultracongeladors. Per mitjà del Servei de Salut s’han destinat 229.022,92 euros a comprar aquestes màquines que permetran mantenir les vacunes que té previst comprar el Ministeri de Sanitat a una temperatura inferior a -86 Cº.

En total són quinze ultracongeladors de dues grandàries: nou de grans amb una capacitat de 828 litres i sis de petits amb una capacitat de 578 litres. Seran destinats a hospitals i centres de salut, amb la distribució per illes següent:

  • Mallorca: 10 (un a cada hospital i sis de distribuïts entre els centres de salut Manacor, Inca, Son Pisà i Molinar)
  • Menorca: 2
  • Eivissa: 2
  • Formentera: 1

Els ultracongeladors hauran de estar instal·lats als centres a espais amb una temperatura inferior a 20 °C.

Està previst que els primers ultracongeladors arribin la primera setmana de desembre i abans de final d’any estaran instal·lats a tots els centres receptors.

La Conselleria de Salut i Consum espera que arribin a les Illes Balears 120.000 dosis de les vacunes per prevenir la COVID-19. Serviran per vacunar 60.000 persones, atès que s’han d’administrar dues dosi per persona, amb un període de diferència de tres setmanes.

Les dosis arribaran en vials; és a dir, no són xeringues precarregades, sinó vials multidosi. Cada caixa de vacunes que es rebrà té una capacitat per a 4.875 dosi. En aquest sentit, el Servei de Salut disposa ja d’un milió de xeringues emmagatzemades per a la vacunació.

La vacuna té una durabilitat de tres mesos a una temperatura de -85 °C. Una vegada descongelades, poden estar fins a cinc dies en neveres convencionals. En una temperatura ambient, la vacuna ha de menester fins a sis hores per descongelar-se.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad