Manacor tindrà tres ultracongeladors per conservar les vacunes Covid

La conselleria de Salut ha informat avui de la compra i la distribució d’aquestes màquines

 

Manacor comptarà amb tres ultracongeladors per conservar les vacunes destinades a prevenir la COVID-19. Un per l’hospital comarcal i dos més que aniran a parar als centres de salut de Sa Torre i de Porto Cristo.

La Conselleria de Salut i Consum ha informat avui que ja ha iniciat el procés de compra de quinze ultracongeladors. Per mitjà del Servei de Salut s’han destinat 229.022,92 euros a comprar aquestes màquines que permetran mantenir les vacunes que té previst comprar el Ministeri de Sanitat a una temperatura inferior a -86 Cº.

En total són quinze ultracongeladors de dues grandàries: nou de grans amb una capacitat de 828 litres i sis de petits amb una capacitat de 578 litres. Seran destinats a hospitals i centres de salut, amb la distribució per illes següent:

  • Mallorca: 10 (un a cada hospital i sis de distribuïts entre els centres de salut Manacor, Inca, Son Pisà i Molinar)
  • Menorca: 2
  • Eivissa: 2
  • Formentera: 1

Els ultracongeladors hauran de estar instal·lats als centres a espais amb una temperatura inferior a 20 °C.

Està previst que els primers ultracongeladors arribin la primera setmana de desembre i abans de final d’any estaran instal·lats a tots els centres receptors.

La Conselleria de Salut i Consum espera que arribin a les Illes Balears 120.000 dosis de les vacunes per prevenir la COVID-19. Serviran per vacunar 60.000 persones, atès que s’han d’administrar dues dosi per persona, amb un període de diferència de tres setmanes.

Les dosis arribaran en vials; és a dir, no són xeringues precarregades, sinó vials multidosi. Cada caixa de vacunes que es rebrà té una capacitat per a 4.875 dosi. En aquest sentit, el Servei de Salut disposa ja d’un milió de xeringues emmagatzemades per a la vacunació.

La vacuna té una durabilitat de tres mesos a una temperatura de -85 °C. Una vegada descongelades, poden estar fins a cinc dies en neveres convencionals. En una temperatura ambient, la vacuna ha de menester fins a sis hores per descongelar-se.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad