Manacor aprova uns pressuposts a l’alça per fer front a les necessitats socials

Seran 47,5 milions, 700.000 euros més que els d’enguany per afrontar la crisi socioeconòmica provocada per la COVID-19. S’incrementa la partida de Serveis Socials i s’aposta pel teixit econòmic local

 

Manacor ha aprovat un pressupost de quasi 47,5 milions d’euros per a 2021, 700.000 més que el 2020. Els comptes municipals per a 2021 preveuen 2.767.217 euros en inversions, la majoria de les quals es destinaran a fer front a la situació socioeconòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19.

“Són uns pressuposts socials, ambientals i d’aposta per l’economia local, que volen donar sortida a les necessitats del municipi en un moment incert i molt complicat”, ha dit del batle, Miquel Oliver. Precisament per la dificultat del moment i de l’any que ha de començar, marcat per una pandèmia, Oliver ha recalcat que els comptes aprovats inicialment “es modificaran les vegades que siguin necessàries. Si 2020 ha estat un any d’incertesa, 2021 no serà diferent, pel que es faran els canvis que facin falta per fer front a les necessitats socials i econòmiques que puguin sorgir”.

Pressuposts socials

El pressupost total de Serveis Socials s’incrementa i es passa dels 1,7 milions d’euros de 2020 als més de 1,9 milions d’euros de 2021. Se segueix, d’aquesta manera, la tendència a l’alça encetada a principi de mandat i potenciada per la necessitat de fer front a la crisi econòmica derivada de la COVID-19. Així, el pressupost de Serveis Socials s’ha incrementat prop d’un 10%, ha explicat la delegada d’Economia, Hisenda i Promoció, Cristina Capó.

Destaca també l’augment de la partida d’ajuts econòmics per fer front a la crisi social, que passen dels 230.000 del 2020 als 329.100 per a 2021, el que representa un 43% més respecte de l’any anterior. Així mateix, també s’incorpora una partida de 100.000 euros a la creació de l’àrea de Joventut, inexistent fins ara a l’estructura municipal, i que pretén donar resposta a les necessitats de dinamització juvenil els horabaixes als diferents nuclis del municipi. També es crearà un punt d’informació juvenil i es redactarà un Pla de Joventut.

Augmenten també les partides que fan referència a la contractació de nous serveis, com ara la intervenció comunitària. Pel que fa al servei de transport i alimentació, es preveu millorar els contractes.

Impuls a l’economia local

Els Pressuposts municipals fan especial incidència en la crisi econòmica actual i destinen diferents partides per pal·liar la difícil situació del teixit empresarial local. Així, es destinen 50.000 euros a bonificar la quota d’autònoms per a emprenedors.

Pel que fa a Comerç, s’incrementa la partida en més de 50.000, que es destinaran a polítiques de suport al comerç local. A la Plaça de les Verdures, se segueix augmentant de manera important la partida per a dinamitzar aquest espai comercial. De fet, s’ha passat dels 4.000 euros que s’hi destinaren el 2019 als 73.000 per a 2021.

Cal recordar que fa una setmana es va incorporar 1,1 milions d’euros del romanent municipal amb l’objectiu de crear dues línies d’ajuts al teixit econòmic local, d’una banda 800.000 euros en vals de 10 euros per gastar a tot el municipi i 300.000 euros en ajuts directes per als bars i restaurants que varen quedar inclosos dins confinament perimetral.

Medi ambient

Medi Ambient disposarà de menys pressupost destinat a la incineració ja que es preveu un augment de tones d’incineració respecte a 2020, però una baixada respecte del darrer any anterior a la COVID-19. El departament també disposarà de 150.000 euros per nous contenidors de matèria orgànica. Cal recordar que el contracte de jardineria ja ha crescut en 400.000 euros aquest 2020.

Així mateix, també es preveu una partida per a desinfecció de jocs infantils, i 25.000 euros per a implementar el Pla de Prevenció de Residus.

Urbanisme

Amb un import de prop de 390.000 euros, el departament d’Urbanisme preveu inversions al Parc de na Molla i a la plaça Font i Roig de Manacor, a més de la instal·lació de pluvials al polígon industrial i a un tram de la carretera de Son Servera de Porto Cristo, punts que solen acumular aigua quan plou.

Els Pressuposts municipals per a 2021 es varen aprovar aquest dimecres horabaixa per part del ple, reunit en sessió extraordinària. Feta aquesta aprovació inicial els grups polítics tenen quinze dies hàbils per a esmenar-lo. Si no hi ha esmenes, el pressupost quedarà aprovat de manera definitiva. Si n’hi ha, s’hauran de respondre i dur a ple per a la seva aprovació definitiva.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad