El PP diu que els pressuposts són “irreals i un tallar i aferrar”

Consideren que no són uns pressuposts adaptats a la nova realitat de Manacor

 

Des del Partit Popular de Manacor ha explicat que no poden amagar “la incredulitat que patim davant els pressuposts 2021 que ha presentat l’equip de govern de l’ajuntament de Manacor per a la seva aprovació. Malgrat  que s’omplin la boca manifestant que són uns pressuposts adaptats a la nova realitat, des del nostre punt de vista, no és així. De fet, semblen uns comptes fets amb “tallar i aferrar” dels del passat any, quan la vida de tots és evident que no és la mateixa”, han explicat, tot i que al plenari d’ahir dimecres no hi votaren en contra.

“Contemplem escèptics com el pacte d’esquerres sembla ignorar completament la realitat pandèmica que vivim. Malgrat les vacunes que puguin arribar per lluitar contra la COVID-19, no creiem arriscat afirmar que, encara que no ens agradi, la normalitat no tornarà a ser com era a curt termini. Per tant, entenem necessari adaptar els comptes a la situació actual en mostra de previsió i manca d’improvisació”.

“Ens crida l’atenció que l’equip de govern mantingui els mateixos ingressos que havia previst per aquest 2020 quant a imposts, però incrementi en quasi 80.000 euros els interessos de demora derivats. Ja preveuen que els ciutadans no podran fer front al pagament puntual dels mateixos? Al 2020 aquesta partida estava a 0 euros. Els ingressos prevists no són reals i l’equip de govern ho sap”.

“Així mateix, un altre exemple clarificador del maquillatge que s’ha aplicat als comptes 2021 és la partida d’ingressos prevista per llicències d’obra, la qual ha incrementat en 300.000 euros respecte als pressuposts 2020”.

“L’equip de govern manacorí per una banda preveu que els ciutadans no puguin pagar a termini, possiblement ofegats per uns tributs que no es redueixen, però per contra, creuen que sol.licitaran encara més llicències d’obra. Tota una contradicció que deixa en evidència la mala gestió i manca de previsió d’aquest equip de govern”.

“Des del Partit Popular trobem a faltar també en la partida d’ingressos els 700.000 euros derivats de la tempesta Glòria i que el govern central segueix devent als manacorins i manacorines. Exigim, per tant, celeritat a l’equip de govern en la reclamació d’aquesta partida”.

“De la mateixa manera, instem a l’equip de govern a seguir reclamant al Consell de Mallorca l’exempció del pagament per al Sepreisal (Servei de Prevenció, Extinció i Salvament) que només paguen els ajuntaments més grans. Manacor és un d’ells, desemborsant més de 225.000 euros anuals. Ara és quan la institució illenca ens hauria d’eximir d’aquest pagament a instàncies de l’equip de govern que ens representa”.

“Així mateix, instem l’equip de govern a promoure una campanya d’informació activa a tots els ciutadans per tant que coneguin la possibilitat de fraccionar el pagament de tributs, i a negociar l’exempció dels interessos derivats d’aquest fraccionament, donat que la situació que patim és excepcional i es fa necessari ajudar a tots els ciutadans”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad