Manacor se’n va de la Federació Espanyola de Municipis per no ‘regalar’ el seu superàvit

Amb els vots també de l’oposició

 

Aquest dilluns al ple de l’ajuntament de Manacor (celebrat al Centre Cívic de Cales de Mallorca), va acordar, amb els vots de tota l’oposició, la sortida efectiva de la Federació Espanyola de Municipis (FEMP), en no estar d’acord amb la seva política de donar un percentatge del superàvit dels ajuntaments a l’estat.

El govern d’Espanya va acordar fa unes setmanes demanar doblers de les caixes locals a mode de ‘prèstec’ per poder fer front als efectes de la crisi sanitària. Els consistoris que col·laboris podran gastar part del que els quedi del remanent acumulat durant anys a conseqüència de la llei Montoro, que impedia moltes inversiones necessàries pels municipis.

“No volem formar part d’una Federació que avantposa els interessos de partit (el president de la FEMP és el batle socialista de Vigo) als interessos dels ajuntaments que ha de representar”, explica el batle de Manacor, Miquel Oliver. “Els quasi 40 milions d’euros que els manacorins hem estalviat són per gastar-los ara que ens fan falta, no per enviar-los a Madrid”, conclou.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad