Les denúncies per no respectar el confinament a Manacor ja superen les 400

Les sancions de la Policia Local i Nacional augmentaren durant la Setmana Santa

 

Les denúncies per no respectar el confinament durant la crisi sanitària del coronavirus a Manacor ja passen les 400. Segons apunta la Delegació del Govern a les Illes, que és qui s’encarrega de recopil·lar i fer públiques les dades. Entre la Policia Local i la Policia Nacional ha obert exactament 170 expedients sancionadors només durant aquests dies de Setmana Santa (de dilluns sant a dilluns de berena), a veïnats que no han quedat a casa i han sortit al carrer a caminar o amb els seus cotxes sense motius justificats. Han estat 80 per part de la Policia Nacional i 90 per part de la Local.

Dilluns: Policia Nacional 11; Policia Local 6

Dimarts: Policia Nacional 8; Policia Local 16

Dimecres: Policia Nacional 13; Policia Local 16

Dijous Sant: Policia Nacional 9; Policia Local 5

Divendres Sant: Policia Nacional 9; Policia Local 5

Dissabte: Policia Nacional 11; Policia Local 15

Diumenge: Policia Nacional 7; Policia Local 16

Dilluns de berena: Policia Nacional 12; Policia Local 11

En la majoria de casos es tracta de persones que anaven caminant pels carrers o espais públics i s’han negat a fer cas als avisos dels agents dels cossos de seguretat, o bé que volien sortir del municipi per anar a segones residències o a llocs que no eren els de treball. La mitjana de denúncies interposades pels dos cossos de policia a Manacor són de més de 15 diàries en jornades normals i una mica més durant la darrera setmana festiva.

Hi ha casos curiosos com per exemple el d’una dóna ja d’edat que durant els primers dies de confinament va denunciar que un jove l’havia perseguida per tossir-li directament a la cara, amb l’ensurt i el conseqüent mal humor de la senyora, que va avisar la Policia que hi va fer acte de presència i va obrir un acte contra el jove, que al parèixer pateix trastorns de conducta.

En aquests moments a les Illes Balears sobrepassen els 7.000 els ciutadans que han hagut de ser sancionats per botar-se sense motius l’estat d’alarma decretat pel govern socialista, el que es tradueix en una mitjana de 230 expedients diaris, amb multes de van des dels 600 fins els 30.000 euros.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad