El PP de Manacor troba a faltar previsions socials per la crisi del COVID-19

Pels col·lectius vulnerables i veïnats que quedin sense feina

 

El Partit Popular de Manacor, tot i votar a favor de les mesures i punts del dia presentats per l’equip de govern al ple telemàtic d’ahir, ha  volgut puntualitzar una serie de crítiques pel que fa a la manca de mesures i previsions social que entén que el pacte municipal no contempla, per fer front al panorama que la crisi sanitària del coronavirus deixarà al municipi.

Aquestes són les seves reflexions:

“Davant la greu crisi generada pel COVID-19, el Partit Popular de Manacor volem deixar clara la nostra postura d’absolut suport a l’equip de govern manacorí per a sortir, com més aviat millor, d’aquesta indesitjable situació.

Si bé entenem que exhibir responsabilitat municipal no eximeix de fer propostes i senyalar públicament les decisions que considerem poc encertades, amb l’esperança de poder contribuir així, a una prompta millora.

Les primeres conseqüències del COVID-19 les estem notant en la nostra població, en l’àmbit personal. No són pocs el qui pateixen o han patit aquest virus, i altres tants han perdut la vida, també al nostre municipi. És per aquest motiu que agraïm públicament al batle Miquel Oliver que, atenent les demandes del Partit Popular, fes onejar les banderes municipals a mig pal en senyal de dol i solidaritat.

Les pròximes conseqüències, que ja s’estan començant a notar, són les econòmiques. Arribat aquest punt, sí que trobem a faltar més iniciativa per part de l’equip de govern quant a destinar ajudes econòmiques directes a les noves demandes que sorgiran quant a serveis socials.

Ens consta que l’equip de govern preveu reforçar amb 50.000 € la dotació de l’àrea de serveis socials, una quantitat que ens pareix del tot insignificant si tenim en compte que les demandes, ben segur es multiplicaran exponencialment.

El perfil d’aquells que poden requerir rebre ajudes institucionals, després de la crisi del COVID-19 variarà molt. Persones majors de cinquanta anys que hagin perdut el seu lloc de feina engreixaran la borsa dels col.lectius vulnerables, famílies amb nins que els dos membres adults no puguin ni començar a fer feina, així com autònoms que puguin no fer front a una difícil remuntada sense temporada turística, són només  exemples del nou perfil demandant.

No pretenem ser alarmistes, però no volem defugir la realitat i creiem que la previsió és la millor de les eines de les quals disposem en aquests temps difícils.

Així les coses, des del Partit Popular proposem les següents mesures:

  • Revisar si totes les taxes de serveis que no s’han oferit no s’arribaran a cobrar, fent especial esment a les relatives a l’ocupació pública i el fems dels locals comercials que han estat, o están, tancats.
  • Pel que fa al cànon de l’aigua, si hi ha sospita que un local o habitatge podria patir una fuita i no s’ha resolt en aquests dies per responsabilitat, cobrar una factura similar a les anteriors quan no hi havia fuita.
  • Rebaixa de l’IBI en general. L’administració pública actualment té diners, els qui veuran minvat el seu poder adquisitiu seran els ciutadans, i és a ells als qui s’ha d’alleugerir ara.
  • Revisió completa dels comptes municipals i destinar el màxim a la partida d’ajudes socials i també a la reducció d’imposts. Dotar, a més, de major flexibilitat el pagament podent arribar a atorgar aplaçaments al 0% d’interès entre altres mesures…

Finalment volem agraïr públicament al batle Miquel Oliver, a més de les banderes a mig pal, també que escoltés i executés les propostes del Partit Popular en quant a donar liquiditat a les empreses que treballen per a l’administració pública, accelerant el pagament de les factures pendents.

També volem agrïr l’enorme esforç que fan tots els ciutadans a tots els nivells. Als qui no surten de casa, als qui han de sortir per anar a fer feina (tant si són serveis essencials com si ja s’han reincorporat a l’activitat), als sanitaris, als qui cada dia mantenen el municipi net, als titulars de pymes, als autònoms, als empresaris… En definitiva a tota la ciutadania que, de manera responsable, lluita unida contra aquesta pandèmia. Plegats, en sortirem!”

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad