Pautes i solucions per abordar la violència masclista

L’ajuntament de Manacor presenta la primera jornada per tractar amb profunditat el problema

La regidora d’Igualtat, Carme Gomila, i la tècnica d’Igualtat, Marga Gelabert, han presentat la que serà la primera jornada Manacor amb l’abordatge de la violència masclista, sorgida de les necessitats detectades entre els i les professionals que formen part de la Taula de Coordinació de Manacor contra les Violències Masclistes impulsada per l’Ajuntament de Manacor conjuntament amb l’Institut Balear de la Dona, constituïda ara fa dos anys.

Els i les professionals que treballen directament o indirectament en l’atenció de les violències masclistes en el nostre municipi es reuneixen periòdicament mitjançant la Comissió d’Atenció, on en més d’una ocasió surten a debat les dificultats de donar una bona atenció a aquells casos en el que les dones víctimes de violències masclistes presenten altres situacions de vulnerabilitat.

En més d’una ocasió surten a debat les dificultats de donar una bona atenció a aquells casos en el que les dones víctimes de violències masclistes presenten altres situacions de vulnerabilitat.

Agafant aquesta preocupació i assumint com a institució la importància d’evitar la doble i triple victimització que sovint pateixen les víctimes de violència masclista, així com la necessitat de posar-nos les piles com a institucions i entitats en millorar l’atenció de les dones que acudeixen als diferents serveis demanant ajuda, es recull aquesta proposta amb l’objectiu d’apostar fermament en la millora de l’atenció de totes les dones que han patit violència masclista al municipi de Manacor. Per això, una primera passa ha estat l’organització d’aquesta jornada posant el focus en aquesta edició en la dificultat d’abordar correctament les interseccionalitats que sovint presenten moltes situacions de violència.

La jornada versarà entorn de quatre eixos: violències masclistes, migracions i tracta, violències masclistes i diversitat funcional, violències masclistes i salut mental i violències masclistes i sistema judicial. I per tractar-los es compta amb dones expertes en les diferents temàtiques, algunes vengudes de fora. També amb Bauma, cooperativa que dinamitzarà la jornada per tal d’acabar amb un taller de cloenda on les persones assistents a la jornada podran intercanviar idees, debatre i propostes pràctiques.

La jornada tindrà lloc dia 8 de novembre de les 9 h a les 19 h a l’Espai Na Camel·la. S’adreça a professionals de l’àmbit sanitari, social, educatiu, judicial, etc. i a qualsevol persona que hi pugui estar interessada.
L’aforament és limitat i es poden fer les inscripcions fins al 31 d’octubre. L’Ajuntament emetrà certificat d’assistència per a totes aquelles persones que hi estiguin interessades.

A més, dia 9 de novembre i seguint l’eix “Violències masclistes i salut mental”, es projectarà el documental basc titulat “Zauria(k)” – Bogeria –, a les 19.30 h també a l’espai na Camel·la, amb col·loqui amb les seves tres directores: Maier Irigoien, Iker Oiz Eigorriaga i Isabel Saéz Pérez.

Aquest documental pretén reflexionar sobre la bogeria, els malestars i la salut mental des d’una perspectiva feminista. Fa visible la intersecció entre salut mental i patiment psicosocial i les vivències de gènere mitjançant la realitat de nou dones.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad