Conclou una nova campanya a s’Hospitalet Vell

L’excavació ha estat codirigida pels arqueòlegs Magdalena Salas i Damià Ramis

Aquesta excavació forma part, juntament amb el jaciment de Son Peretó i el projecte Entre illes, dels projectes d’investigació que es duen a terme des del Museu d’Història de Manacor.

El cost econòmic de la feina de camp va a càrrec de l’Ajuntament de Manacor i és de 15.000 €. L’excavació està codirigida pels arqueòlegs Magdalena Salas i Damià Ramis i enguany l’equip consta de dos arqueòlegs i dos restauradors, dos auxiliars d’arqueologia, nou voluntaris, dos peons picapedrers, i la brigada de l’Ajuntament de Manacor.

La campanya 2019 s’ha centrat en una de les habitacions que hi ha al voltant del talaiot i l’excavació de la qual ja va començar l’any 2016. Aquest edifici presenta una planta absidal amb una columna central, una llar de foc, un dipòsit i diverses banquetes de feina en el voltant.

Els materials recuperats en el seu interior ens parlen d’un ús en el talaiòtic final o postalaiòtic, concretament entre el segle III-I aC. Associat a totes les ceràmiques d’importació (àmfores romanes, eivissenques, vaixella fina romana) també han aparegut ceràmiques pròpies de la fase final del talaiòtic, com gerres i olles, entre d’altres i gran quantitat de material lític de treball.

La sorpresa del 2018 va ser localitzar a la zona de la columna central de l’habitació un gran retall a la roca reomplert amb pedres, terra i gran quantitat de material ceràmic. D’aquest forat desconeixem la funció però sabem que no estava en ús quan s’empra l’habitació.

El divendres dia 20 vàrem realitzar la jornada de portes obertes en el jaciment on varen assistir unes 60 persones a més de la regidora de Patrimoni i el regidor de Festes de l’Ajuntament de Manacor per conèixer les novetats de l’equip.

Aquests dies també s’està renovant tota la cartelleria del jaciment a través d’una subvenció del Consell de Mallorca.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad